Образователният министър Красимир Вълчев отхвърли възможността училищата да бъдат затворени

...
Образователният министър Красимир Вълчев отхвърли възможността училищата да бъдат затворени
Коментари Харесай

Вълчев: Няма да затваряме училищата след 1 октомври

Образователният министър Красимир Вълчев отхвърли опцията учебните заведения да бъдат затворени след 1 октомври.
2 400 образователни заведения са подготвени за старта на образователната година в новата изключителна епидемиологична конюнктура, съобщи той при откриването на образователната година на Тракийския университет в Стара Загора.
Около 300 от общо 700 000 възпитаници в страната ще стартират новата образователна година от у дома. Те ще се образоват по създадената отдалечена електронна форма, а оставането им по домовете е подбудено от опасения за здравословното им положение, разкри министър Вълчев.
Той акцентира, че просветителното министерство е възприело метода за невзаимодействие сред паралелките в едно учебно заведение като най-ефективна форма за понижаване на средата на епидемиологично взаимоотношение. Министърът отхвърли опцията учебните заведения в страната да бъдат затворени след 1 октомври.
„ Предимството на този модел е, че, в случай че имаме болен възпитаник или преподавател, няма да се карантинира цялото учебно заведение, а единствено съответната паралелка. Това е нашата цел, да има най-много присъствено образование, по тази причина сме избрали този модел “.
Красимир Вълчев акцентира, че в България режимът на носене на защитни средства от възпитаници е един от най-либералните.
Той разяснява, че от тази година грипните ваканции повече няма да бъдат изгубено време за образование, а ще се употребява опитът от електронната форма на преподаване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР