Образователни материали по безопасност на движението получиха от Германия децата

...
Образователни материали по безопасност на движението получиха от Германия децата
Коментари Харесай

Материали за пътна безопасност изпрати Котбус в Търговище

Образователни материали по сигурност на придвижването получиха от Германия децата от две градини в Търговище. Помагалата, които включват свотлоотразителни шапки и жилетки, комплекти за първа помощ, пътни знаци и ред други, са обезпечени от общината в град Котбус, която е побратимена на Търговище.

Материалите са изпратени след аудиенция на делегация от Германия предишното лято в българския град. Тогава в границите на визитата гостите бяха в детски градини, където разгледаха мобилен център за сигурност на придвижването, както и специфична площадка, пресъздаваща действителна картина на придвижването, с цел да се научат децата по какъв начин да пресичат, какво демонстрира светофарът и така нататък

Изпращането на материалите е част от обмена на положителни практики сред двете общини, оповестиха от локалната администрация. В последните години тя възвръща и засилва съдействието с побратимените градове.

Дарението от Германия пък в градините отнесоха персонално кметът на Търговище доктор Дарин Димитров и секретарят на общината Христалина Халачева, с цел да предадат посланията на сътрудниците си от Котбус.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР