Образователнатна ни система има готовност да приеме до 63 000

...
Образователнатна ни система има готовност да приеме до 63 000
Коментари Харесай

Денков: Образователната ни система има готовност да приеме до 63 000 украински ученици

Образователнатна ни система има подготвеност да одобри до 63 000 украински възпитаници. До 25 март са подадени 365 молби от украински възпитаници, като от тях близо 100 деца към този момент са записани в български учебни заведения.

Основното затруднение е имунизационният календар, който е друг от българския, сподели в изявление за БНР министърът на образованието Николай Денков:

" Децата ще влизат в учебно заведение единствено откакто са получили нужните ваксини, защото полиомиелит, морбили, това са си рискови заболявания, не можем да ги позволим в нашето учебно заведение. Проблемът е, несъмнено, че тези хора не са решили какво желаят да създадат. Ние сме подготвени за хиляди деца ".

С приемането на бюджета средствата за обучение бяха нараснали към 550 млн. лева, само че се прави план за това какви спомагателни средства ще бъдат нужни за приемането на украинските деца, сподели министър Денков:

" Страшно доста зависи от това по какъв начин ще се развие войната, дали ще има значително увеличение на броя на децата. Ако остане почти на това равнище, което имаме сега, прекрояване на бюджета в нашата сфера няма да има потребност, само че в случай че се затегне месеци наред, което също е допустимо, в случай че се усили броят на децата, то тогава към този момент може да се наложи актуализиране ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР