Образователната система пропуска да разгледа този период от живота, в

...
Образователната система пропуска да разгледа този период от живота, в
Коментари Харесай

Младите в търсене на кариерното развитие

Образователната система пропуща да прегледа този интервал от живота, в който ти би трябвало да направиш доста значим избор - да се ориентираш към дадена специалност. Това обявиха ученичките Йоана Щинова, Ина Узунова и Анна Ангелова в предаването " Витамин " по Дарик. Затова те основават платформата Uniway, в която споделят изявленията с хора, които са съумели в дадена сфера.

„ Опитваме се да осведомяваме учениците за компликациите и позитивните неща в една компетентност, с цел да могат да преценяват дали обещано нещо е за тях и да поемат ли риска. Идеята се роди, тъй като ние бяхме в среда, която всички имаха казуса с кариерното насочване. В момента сме 12 клас и всички сме захласнати от концепцията какво ще следваме “, споделиха още девойките.

Първоначално са почнали да записват изявленията с техни познати и другари.

„ Когато имахме даден брой видеа, започнахме да си пишем с разнообразни хора. Клиповете са ни разпределени в две категории - за специалност и университети “, прибавиха те.

По думите им измежду най-интересните им посетители са създателя на " Свръхчовекът " Георги Ненов и един от основателите на ARC Academy Милин Джалалиев.
Според девойките най-желаните специалности в университетите са логика на психиката, осведомителни технологии и медицина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР