Образователната програма на Районен съд Разград започна с лекции за

...
Образователната програма на Районен съд Разград започна с лекции за
Коментари Харесай

Тече образователната програма на Районен съд Разград сред ученици

 Образователната стратегия на Районен съд Разград стартира с лекции за възпитателните ограничения при противообществени и хулигански прояви и последствията от детското принуждение, оповестиха от пресслужбата на съда. 

Районен съд Разград организира на 15.03.2021 година поредност от лекции в границите на Образователната стратегия " Съдебната власт – осведомен избор и цивилен доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ за образователната 2020/2021 година.

При съблюдаване на противоепидемичните ограничения, пред възпитаници от 6, 7 “а “ и 7 “б “ кл. на ОУ " Св. св. Кирил и Методий “ с. Ясеновец лекторите – административният ръководител-председател на Районен съд Разград арбитър Нели Генчева и арбитър Николай Борисов, на наличен език показаха тематиките за възпитателните ограничения за деца при противообществени прояви, за хулиганските прояви на малолетни лица и последствията от тях, както и за заплахите, които ги дебнат в интернет и по какъв начин да се предпазят от тях. Магистратите подчертаха, че Районен съд Разград към този момент има обсъждани каузи за засегнатост и клюка във Facebook, по едно от които е наложена санкция в размер на 3 500 лв..

Интерес провокираха тематиките за предварителната защита против приложимост на наркотични субстанции, както и последствията от шофиране без удостоверение за правоуправление на електрически двуколки, триколки, скутери и коли.

С образци от персоналната си процедура, те се пробваха да отговорят на всички сложени от подрастващите въпроси.

През образователната 2020/2021 година, Районен съд Разград взаимно с Районна и Окръжна прокуратура ще осъществят просветителната стратегия " Съдебна власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ в няколко образователни заведения на територията на община Разград.

Инициативата цели да разшири познанията за правосъдната власт – нейните конструкция и функционалности, което да направи правораздаването в България по-разбираемо и отворено към обществото и в частност към подрастващите, да спомогне за предварителната защита на детското принуждение и да увеличи степента на спазването на законите, както и доверието към правосъдната власт.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР