Образоваността, културата на потребителя вече е такава, че той започва

...
Образоваността, културата на потребителя вече е такава, че той започва
Коментари Харесай

Никола Илчев: България е мост между всички онлайн пазари на Балканския полуостров

Образоваността, културата на потребителя към този момент е такава, че той стартира да възнамерява своите покупки за коледните празниците още месец ноември. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “ Никола Илчев – цифров бизнесмен, създател на eCommerce Academy. " Ноември месец се трансформира в една запазена марка за времето, в което потребителите могат да намерят доста разнообразни покупко-продажби, доста понижения, доста артикули, като това е един предвестител по време на коледната и новогодишна шопинг тресчица. Потребителят към този момент е доста по-образован, той стартира да възнамерява своето коледно  и новогодишно извършване на покупки още през месец ноември, с цел да може тъкмо да се възползва от всички понижения и предложения, които му се оферират по време на тази огромна акция. “  

По думите му в България към този момент се следи и друга наклонност в онлайн търговията – навлизането на все по-голям брой и разнородни търговци, като по този начин потребителите имат доста по-голям достъп до разнообразни задгранични и български магазини. " В момента се следи настъпване на централноевропейски магазини в посока Балканския полуостров “. По този метод съгласно него и конкуренцията се покачва и кара и българските компании да се развиват и усъвършенстват, с цел да могат да са в крайник с тази нахлуваща конкуренция от Западна Европа.

Все по-често хората употребяват мобилните си телефони при покупка от онлайн магазин за разлика от преди няколко години, когато се използваше десктоп устройство. Този индикатор в международен мащаб се е изравнил, описа още Никола Илчев, като съгласно него мобилните приложения стартират да навлизат доста по-силно при извършването на покупки. Това се дължи и на подмладяването на потребителите, които значително са привикнали с мобилни приложения.   

Никола Илчев описа още, че България заема челни позиции на Балканския полуостров в региона  на електронната търговия. Това се дължи на това, че в България има положителни обичаи, положителни специалисти, компании, които добре стоят на пазара на услугите за електронна търговия. " За следващ път и в исторически проект, както е било постоянно, ние се явяваме един мост за всички, които желаят да вършат електронна търговия в нашия район, като включвам включително и Турция, която е голям пазар, само че не по-малко завладяваща за нас, тъй като тя има голям интерес да продава в Европейския съюз, и в действителност ние сме портата на един голям пазар като Турция. Така че България има своята неповторима неповторима опция да бъде един мост сред всички онлайн пазари на Балканския полуостров, “ изясни още той.

По думите на Никола Илчев  не е надалеч времето когато цяла Европа ще стане един елементарен и наличен пазар за всички: " Вече им логистични и куриерски компании, които обезпечават опция за подобен тип услуги в нашите западни съседи. И все по-лесно и по-лесно става за българските онлайн търговци да продават и на пазари, като Сърбия и Македония. И няма да се учудя напълно скоро да забележим доста от българските търговци да се уголемяват и на запад, към Балканите, тъй като преодолявайки тези Западни Балкани, по-късно следват Хърватска и Словения, които са към този момент Европейски съюз, и по този начин кръгът се затваря, “ счита още предприемачът.  

Данните демонстрират, че 2023 година е по-добра от предходната в региона на електронната търговия, описа още той. " Българският консуматор е все по-образован, все по-рядко среща компликации, все по-рядко попада на неприятни практики и търговци с неприятни практики. По-скоро приказваме за една добра година, която е безспорна причина всяка последваща да бъде все по-добра и по-добра, “ безапелационен бе цифровият бизнесмен Никола Илчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР