Образованието отново е сред отличилите се теми през годинатаТърсенето в

...
Образованието отново е сред отличилите се теми през годинатаТърсенето в
Коментари Харесай

Здравe и политика доминират Google търсенето у нас

Образованието още веднъж е измежду отличилите се тематики през годината

Търсенето в Гугъл разкрива неповторима картина с значимите моменти и трендове
(снимка: CCO Public Domain)

Избори и здравни рецесии занимаваха съзнанието на българина през 2019 година, съгласно класацията на най-често търсените термини в Гугъл. Данните от „ 2019 година на търсене ” разкриват неповторима картина с значимите моменти и трендове от миналата година.  

Неслучайно измежду най-търсените термини в световната търсачка на Гугъл от нашата страна се отличават „ Резултати от изборите в Европейски Съюз ”, „ Морбили ”, „ Африканска чума ”, „ Легионерска болест ” и Брекзит.

Българинът е желал да знае още що е „ Инфлуенсър ” и „ Електрическа тротинетка ” и какво се е случило в „ Чернобил ”. Интересен феномен е Законът за изпиране на пари – ЗМИП, който се подреди измежду отличаващите 2019 година термини.

Парадът на най-търсени персони се води от Папа Франциск, следван от Цветан Цветанов и Джени Суши. В тази категория попадат също Грета Тунберг, Мария Габриел и Беър Грилс.

Сред значимите събития, за които българинът е търсил информация в световната търсачка на Гугъл през 2019 година, попадат „ Черен петък ”, „ Изтекли данни от Национална агенция за приходите ”, пожарът в „ Нотр Дам ”, „ Местни избори ” и раздаването на премиите „ Оскар ”.

Григор Димитров застана отпред на най-търсените спортисти. В тройката попадат Кубрат Пулев и Антъни Джошуа. Най-добрият български алпиец Алберт Попов следва Анди Руис в тази категория.



Колоритни персони, като Ицо Хазарта, Папи Ханс и Милко Калайджиев са се наредили измежду класираните музикални реализатори, паралелно със международните супер звезди Били Айлиш и Малума, като класацията се води от известният с вокалните си фалшификати Стефан Илчев.

И тази година образованието е на фокус, като измежду търсенията попадат „ Shkolo.bg ”, „ Европейско кенгуру ” и „ Подкрепа за триумф ”.

Футболният дуел България – Англия е водещ при спортните събития, където попадат и безконечното дерби Левски – ЦСКА, както и мачове от интернационалните шампионати. Втори спорт по известност измежду сънародниците ни е тенисът, като вниманието са привличали US Open, Wimbledon и Australian Open.

За първи път тази година разделът с кинопродукции се оглавява от българско заглавие – „ Доза благополучие ”, следван от блокбъстъри, като „ Аквамен ”, „ Жокера ” и „ Отмъстителите: Краят ”.

Характерни търсения за 2019

Личности

Събития

Изпълнители

Спортисти

Кинопродукции

Спортни събития

Български реалити формати и сериали

Образование

Как е изглеждала 2019 година в други страни по света, съгласно търсенето в Гугъл,  може да се види на уеб страницата Гугъл.com/2019.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР