Образованието ни се намира в сериозен застой. Това коментира в

...
Образованието ни се намира в сериозен застой. Това коментира в
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Ирационалният покой в образованието ще рефлектира върху подрастващото поколение

Образованието ни се намира в сериозен застой. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус "  Диян Стаматов, ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура и шеф на 119-то учебно заведение в столицата. По думите му за промяна е можело да се приказва преди две-три години: " През последните две-три години се намираме в един доста несъизмерим покой, който сигурно ще рефлектира както върху поколениято, което в този момент се намират в просветителната система, по този начин и резултатите, които те ще дават след броени години ". 

Според Стаматов, за огромно страдание, политическата среда, в която се намираме рефлектира напълно върху образованието и в него не се случва безусловно нищо: " Това трансформира образованието ни в един спрял трен, на който не се качва никой и това е тъжната страна е, че това се случва до момента в който в Европа и в " белия “ свят образованието върви с извънредно огромна мощ и скорост. Сигурно всеки е чувал за потреблението на напълно новите изкуствени интелекти в образованието, до момента в който ние сме на едно място и това аз самият не виждам по кое време скоро ще се промени в по-благоприятна за безусловно всички посока ", разяснява още той.

Диян Стаматов означи, че днешният младеж е от поколението, което не чака да се случи нещо след 15-20 години, а желае да види в този момент и сега: " Тъкмо тук ръководещите хора би трябвало доста ясно да си дадат сметка, че нямат време, с цел да ги чака някой за някакви промени ". Той добави, че проблема с възнагражденията на учителите е извънредно значим, в случай че желаеме да бъдат обучавани младежите от положителни учители, от качествени преподаватели, които да дават доста на децата на България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР