“Образование, образование и пак образование е решението на много демографски,

...
“Образование, образование и пак образование е решението на много демографски,
Коментари Харесай

Един учебник по един предмет в един клас

“Образование, обучение и отново обучение е решението на доста демографски, стопански и обществени въпроси в България. Но нито един проблем няма да бъде решен, в случай че не премахнем правилото парите следват ученика или така наречен делегирани бюджети ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на среща в столичния квартал " Овча купел ", където е лидер в 25 МИР на листата на коалиция " Българска социалистическа партия за България ".
По думите й този модел автоматизирано отглежда необразовани деца. " Те се водят на лист, с цел да идват пари за тях. И не са отговорни нито учителите, нито шефовете. Моделът е сгрешен ", разясни Нинова.
Според нея е наложително да има един учебник за един клас по един предмет.
" Съдържанието им би трябвало да се опрости. То да отразява  истината за българската история. Да се учат българските класици и обичаи. Да се възпитава в родолюбие ", настоя Нинова.
Кандидати за Народно събрание и за Екологичен потенциал на Българска социалистическа партия участваха по-рано в  полемика „ Българското и европейското обучение и просвета - проблеми и решения “ в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция.
Средното за Европейски Съюз от 5% от Брутният вътрешен продукт за обучение е положително предложение, само че освен не го реализираме, а се отдалечаваме, уточни лидерът на листата на Българска социалистическа партия в Ловеч Ирена Анастасова. Тя означи потребността от народен консенсус по тематиката обучение.
Проф. Румен Гечев, претендент за евродепутат и лидер на листата във Видин, разяснява, че няма по какъв начин Румъния да харчи 8% за обучение, а ние - 4,1%, и да я настигаме по конкурентоспособност.
Според лидера на евролистата Кристиан Вигенин образованието е инструмент за понижаване на неравенствата, повишение на благосъстоянието и догонване на междинното ниво на приходите в Европейски Съюз.
Кандидатът за евродепутат Цветелина Пенкова разясни, че образованието е със съществено финансиране в европейския бюджет и уточни като триумф, че бюджетът на „ Еразъм+ “ е бил повишен двойно.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР