Образоването на тема пътна безопасност от най-ранна детска възраст е

...
Образоването на тема пътна безопасност от най-ранна детска възраст е
Коментари Харесай

Идея Нова агенция да отговаря за пътната безопасност

Образоването на тематика пътна сигурност от най-ранна детска възраст е основно за решение на казуса

Обсъжда се концепцията за основаване на нова организация, която да поеме отговорността за пътната сигурност. В нейния сектор ще бъдат: смяната на нормативната уредба и настоящото законодателство в региона на пътната сигнализация, скоростта на придвижване, обезопасяването на пешеходните пътеки, паркирането и организация на придвижването. Това стана ясно по време на полемика на тематика " Решения за възстановяване на пътната сигурност ". Инж. Николай Станков, консултант на министъра на районното развиване и благоустройството, уточни, че тематиката за пътната сигурност е измежду целите на Министерството на районното развиване и благоустройството, по които ведомството работи в синхрон с останалите администрации и браншовите организации. Като добър образец инж. Станков уточни, че в Агенция " Пътна инфраструктура " е основана напълно нова дирекция по сигурност на пътищата. Тя ще дава отговор за обмисляне на пътната сигурност, мониторинг и реализиране на мероприятия в тази сфера. Станков разяснява още, че с изключение на нормативните промени, целящи възстановяване на пътната сигурност, които сега се правят от изпълнителната и законодателна власт, обществото като цяло също би трябвало да усъвършенства културата си в тази област. " Ключово е повишението на културата на обществото по тематиката за пътната сигурност, а това включва образование на децата от най-ранна възраст. Наред с нормативните и административни ограничения, които се подхващат, обществото като участник в придвижването би трябвало да осъзнае, че значително пътната сигурност зависи от всички участници ", акцентира Станков.
Участниците в срещата разясниха и най-честите аргументи за възникването на пътно-транспортните катастрофи и вредите, които предизвикват те на стопанската система, пътната инфраструктура и опазването на здравето.
Дискусията на тематика " Решения за възстановяване на пътната сигурност " бе проведена от Института за пътна сигурност с поддръжката на регионалния шеф на Пловдив Здравко Димитров. Участие в нея взеха още заместник-министърът на образованието Таня Михайлова, Руслан Вуцов – Председател на УС на Института по пътна сигурност, представители на ОД Министерство на вътрешните работи - Пловдив, Община Пловдив и други

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР