Образът на усмихнатата Катрин, принцеса на Уелс, заобиколена от трите

...
Образът на усмихнатата Катрин, принцеса на Уелс, заобиколена от трите
Коментари Харесай

Снимката на Кейт трябваше да разсее слуховете, редактирането ѝ направи точно обратното

Образът на усмихнатата Катрин, принцеса на Уелс, заобиколена от трите си деца, би трябвало да постави завършек на спекулациите за нейното здраве и местоположение. Вместо това то провокира напълно нов спор за английското кралско семейство, откакто няколко международни новинарски организации изтеглиха фотографията от обращение часове по-късно, базирайки се на опасения за операция.

Снимката беше оповестена от двореца Кенсингтън рано в неделя в формалните сметки на двойката в обществените мрежи по случай Деня на майката в Обединеното кралство . Както е общоприетата процедура за формалните кралски фотоси в Обединеното кралство, тя беше пусната по едно и също време и в новинарските и фотографските организации за разпространяване.

На нея се виждаше по какъв начин Кейт, заобиколена от принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи, е отпусната и се смее - може би провокирана от нещо от принц Уилям, на който се приписваше снимането на фрагмента.

В понеделник сутринта, откакто се развихри бурята, Кейт сервира персонални извинения, поемайки отговорност за объркването, което съгласно нея е провокирала по нехайство.

" Подобно на доста фенове фотографи, от време на време опитвам с редактирането. Исках да изразя извиненията си за объркването, което провокира фамилната фотография, която споделихме през вчерашния ден. Надявам се, че всички празнуващи са имали доста благополучен Ден на майката ", написа тя, преди да приключи поста си с " C " за Катрин (Catherine на британски език-бел.ред.).

Семейството отбелязва празника всяка година, само че трогателната фотография беше възприета и като обръщение към нацията и трябваше да успокои възходящата социална угриженост след интервенцията на Кейт през януари поради нераков проблем в корема.

Въпреки че от двореца обявиха, че възобновяване на принцесата ще отнеме от два до три месеца, краткотрайното спиране на уговорките ѝ и неналичието на изясненост за здравословното ѝ положение сътвориха вакуум, който беше напълнен в обществените медии с тайни теории , вариращи от безчувствени до необикновени.

Тазгодишната фотография за Деня на майката беше и първата публична фотография на принцесата от Коледа насам. Миналата седмица се появи зърнеста папарашка фотография, на която Кейт е на предната седалка на кола, ръководена от майка ѝ. Множество медии взеха самостоятелното решение да не разгласяват тази неразрешена фотография. Много авторитетни новинарски организации нормално заобикалят да употребяват папарашки фотоси без сериозна публицистична причина или мотив за публичен интерес.

Въпроси за изображението от Деня на майката се появиха първо в обществените мрежи. Като се има поради известността на принцесата, всеки сантиметър от нея беше подробно прегледан, а зорките кралски наблюдаващи бързо се усъмниха в неналичието на годежен или венчален пръстен, както и в буйната зеленина на назад във времето, макар високите мартенски температури сега .

Amidst growing speculation about her health and absence from the public eye, Catherine, Princess of Wales, issued an apology on Monday for editing an official portrait released by the palace.

.

Kindly Like & Follow Union Television on Фейсбук & TikTok
— Union Television (@Union_tv1)
Темата ескалира, когато Асошиейтед прес издаде опровергаване на своите клиенти и допусна, че " източникът е манипулирал изображението ". Скоро други интернационалните осведомителни организации последваха с сходни инструкции.

Първоначалният обзор на изображението от страна на CNN открива най-малко две области, които наподобява демонстрират известни доказателства за евентуална операция, в това число маншета на ръкава на принцеса Шарлот и ципа от лявата страна на сакото на принцесата на Уелс, който не наподобява да е изравнен.

CNN продължава да употребява истинската фотография, надписана по подобаващ метод, в подтекста на дебата към хипотетичната операция, прецизират от новинарския уебсайт.

В понеделник английските вестници отразиха фамилната фотография на видно място, като някои от тях подчертаха отдръпването на фотографията и възходящите въпроси пред двореца.

Заглавието на " Дейли телеграф " гласеше : " Снимката от двореца е подправена, настояват организациите " , а " Дейли мейл " излезе със заглавие: " Тази радостна фотография за Деня на майката трябваше да бъде успокоението, от което всички се нуждаехме - само че дали не се обърна? "

Не е необичайност фотосите да са направени персонално от кралското семейство. Известно е, че Кейт е разпален фотограф и през годините е снимала доста фамилни моменти и значими събития на децата си. Те също по този начин са привличали фотографи за снимане на публични портрети в избрани случаи.

Помощниците на двореца са наясно с бурните диалози в обществените мрежи към принцесата и през последните седмици вършат редки действия, с цел да потушат слуховете. Но те също по този начин се пробват да защитят здравната загадка на един от най-възрастните членове на клана Уиндзор.

Кейт се възвръща в фамилния парцел " Аделаида Котидж " в Уиндзор и поради продължителното ѝ възобновяване най-малко до Великден, не би било безразсъдно Уилям да се заеме с тазгодишния Ден на майката, вместо да отвори дома им за професионален фотограф.

В този случай обяснението на Кейт може да се дължи на предизвикването да накараш три дребни деца да погледнат към фотоапарата по едно и също време.

Но фотографията е била публикувана за публицистични цели и медийните организации чакат тези изображения да бъдат точни.

В момента CNN преглежда всички фотоси, предоставени от двореца Кенсингтън, прецизират от новинарския уебсайт.

В публицистичната снимка фотожурналистите и редакторите нормално поправят експозицията или цветовия баланс на фотографията, с цел да отразят по-точно сцената. Повечето новинарски организации смятат за неприемливо преместването, смяната или манипулирането на пикселите на обещано изображение. Това би трансформирало действителността на обстановката, която изображението е предопределено да документира.

В предишното любителските фотоси на фамилията са били добре признати, когато са били оповестени в обществените медии. Но в този случай тази фотография също беше пусната на медийни организации и дворецът не беше транспарантен по отношение на обстоятелството, че тя е била поправена.

Редакторската стихия подкопа съществуващите връзки и когато публичният интерес към вероятно прикриване на обстоятелствата се ускори, както се случи в последно време, в този момент доста новинарски организации ще би трябвало да одобряват тези спекулации по-сериозно.

Ситуацията хвърли неприятна сянка и върху годишното честване на Деня на Британската общественост, на което принц Уилям и други висши кралски особи трябваше да участват в Уестминстърското абатство по-късно в понеделник.

Макар че извинението на принцесата и изказванието ѝ за почтена неточност би трябвало ненапълно да спрат по-нататъшните диалози в обществените медии, други мъчно ще одобряват промененото изображение и последвалото пояснение.

Във видеото научете повече за: Кейт Мидълтън е в болница след интервенция, намеса следва на крал Чарлс

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР