Обратното броене до Коледа започна – остават 22 дни до

...
Обратното броене до Коледа започна – остават 22 дни до
Коментари Харесай

Жива елха за Коледа: По-малко лампички, престой на терасата и всичко за отглеждането ѝ

Обратното преброяване до Коледа стартира – остават 22 дни до Светлия празник. Разбира се, най-важното е да споделим време с околните си, само че още по-хубаво би било да бъде в празнична атмосфера. Любима част от нея е коледната елха.

„ Хората всеобщо желaят да си купят жива елхичка с коренова система, с цел да може след празниците да се посади в двора и да ѝ се радват с години “, изясни Анатолий Елев, шеф на Държавното горско стопанство-Смилян.

Новото издание е под надпис ''Да дарим вяра на дете в беда''

Най-важното за живите елхи е климатизацията. След като се закупи жива елха, тя се държи на балкон или тераса към две седмици. Наблюдава се да не остава суха и да се полива. Дни преди празниците може да се внесе в дома на топло.

Финансовите консултанти мощно предлага да отделяме средства освен за дарове на най-близките, само че и за щедрост

Важно е да не се претрупва елхата с доста декорация и най-много с лампички, защото изсушават самите иглички и те окапват по-бързо. Елхите би трябвало да стоят надалеч от отоплителни уреди като печки, парно или климатици, прецизират от Държавното горско стопанство.

Снимка: bTV

„ За да може плантациите да станат годни за коледни елхи, има би трябвало към 7-8 години да престоят в разсадника. Още 4-5 години в семенищата. Около 12-13 години са нужни, с цел да произведем коледна елха “, допълват оттова.

Снимка: bTV

Ако някой желае да си купи елха от разсадника, за нея се издава наложителен превозен билет, който потвърждава законния ѝ генезис. Елха с корени в саксия коства 22 лв. от ловното стопанство. Фиданките се употребяват и за залесяване на горите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР