Обратно изкупуване на енергоразпределителните дружества поискаха от Изправи се България

...
Обратно изкупуване на енергоразпределителните дружества поискаха от Изправи се България
Коментари Харесай

Да си върнем обратно ЕРП-тата: Манолова

Обратно изкупуване на енергоразпределителните сдружения желаеха от Изправи се България с водач Мая Манолова по време на собствен народен семинар.

Решението от обществената групировка за това е взето при разискване на енергийната тематика дружно с външни посетители и енергийни специалисти, измежду които и Георги Кадиев.

В решението си от ИБГ се аргументират с неналичието на вложения в електропреносната мрежа от страна на ЕРП-тата, довела до огромния брой повреди и продължаващите спирания на електроснабдяването след снеговалежа предходната седмица.

" Българската страна би трябвало да си върне контрола върху електропреносната мрежа. Тя е част от сериозната инфраструктура на страната. Недопустимо е след 10см сняг при започване на зимния интервал да излизат отвън строй електропроводите в цялата страна. И неналичието на вложения за поддръжката й и продължителните спирания повлича след себе проблеми с водоподаването, с топлоподаването, с достъпа до интернет, който е част от основната инфраструктура за стопанската система, води до спиране работата на лечебни заведения. " - съобщи Манолова. Участници във форума дадоха голям брой образци с проблеми, които продължителните спирания на еленергията сътвориха на обществени и здравни заведения, като да вземем за пример белодробната болница във Велико Търново, която след снеговалежа остана за 36 часа без ток.

Като опция за придобиване на ЕРП-тата от Изправи се България в решението си оферират въвеждане на налог свръхпечалби за огромните корпорации  (енергийни сдружения, оръжейни търговци, банки, телекоми, хранителни вериги), с който да се финансира противоположното изкупуване на енергоразпределителните сдружения.

В позицията си от партията упорстват неотложно доставчиците на ел. енегия да изпълнят законовите си отговорности и общите си условия и да изплатят на всички потърпевши от неналичието на ел. зареждане за повече от 24 часа избраните обезщетения от 30лв за първия ден и още по 20лв за всеки последващи 12 часа без електричество. В такова положение са хиляди семейства от цялата страна.

В противоположен случай юридическият екип на Изправи се. БГ е в подготвеност за завеждане на групови искове.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР