Обрат в мекото време от последните дни настъпва днес. Вятърът

...
Обрат в мекото време от последните дни настъпва днес. Вятърът
Коментари Харесай

Времето: Силен вятър носи облаци и дъжд

Обрат в мекото време от последните дни настава през днешния ден. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде сдържан, в Дунавската низина, а през нощта против неделя в Североизточна България, мощен и с него ще нахлува леден въздух. Ще бъде най-вече облачно, на доста места с превалявания, основно в югоизточните региони и с гръмотевици. Вечерта облачността от северозапад ще стартира да се раздира и понижава. Минималните температури ще са високи, най-вече сред 7° и 12°, в София - към 7°. Към 14 часа температурите ще бъдат от 12°-13° в Северозападна България и Софийско до 20° в Горнотракийската равнина, в София към 13°. 

Жълт код за мощен вятър е разгласен за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Търговище, Разград, Русе, Силистра, Добрич, Шумен и Варна. 

В планините ще духа сдържан и мощен западен, след обяд северозападен вятър, с който ще нахлува леден въздух. Ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг, само че след обяд с понижението на температурите границата сред дъжд и сняг ще се намалява. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, а на 2000 метра - към 2°.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР