Обрат на съдбата в еврозоната е това, че разговорите в

...
Обрат на съдбата в еврозоната е това, че разговорите в
Коментари Харесай

Обрат на съдбата за еврото заради България

Обрат на ориста в еврозоната е това, че диалозите в Брюксел се насочват към разширение на участието в клуба на единната валута. Това написа вестник „ Файненшъл таймс “ във връзка общото съвещание на Европейската комисия и българското държавно управление в белгийската столица.

Изданието отбелязва, че Европейската комисия, която е претърпяла няколко закани от излизане на Гърция от еврозоната и се е измъкнала от клопката на ниския напредък, желае да одобри евро новобранците.

България е главната кандидатка да стане 20-ата членка на еврозоната, се показва в публикацията. Вестникът напомня изявлението на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер в поддръжка на евентуалната най-нова членка при срещата му с българския министър председател Бойко Борисов: „ Трябва да кажа напряко, че България е подготвена.

Източници в Брюксел показват убеденост, че България може да успее и да покаже, че европроектът в действителност се е завърнал. На доктрина страната значително дава отговор на условията. Според скептиците обаче участието в еврозоната би следвало да е освен това от упражнение по осъществяване на бюрократични административни условия в стопански проект.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР