Обрат на парламентарния вот в Чехия. Управляващата партия на премиера

...
Обрат на парламентарния вот в Чехия. Управляващата партия на премиера
Коментари Харесай

Обрат в Чехия: Опозицията измъкна от Бабиш победата на парламентарния вот

Обрат на парламентарния избор в Чехия. Управляващата партия на премиера Андрей Бабиш загуби изборите, откакто водеше с значително преднина.
Още по темата
По последни данни " Заедно " печели 27,6 % от гласовете на гласоподавателите на база на съвсем 99% от преброените гласове, съобщи ДПА. " Промяната е тук, ние сме смяната ", съобщи Петер Фиала от " Заедно ". Партията на премиера Андрей Бабиш - " Действие на недоволните жители " (АНО) получи 27,3 % от гласовете на гласоподавателите, откакто по-рано през днешния ден водеше с 30,14 на 100.

Съюзът на Партията на пиратите и на " Кметове и самостоятелни " реализира 15,5 %.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Така две опозиционни обединения с демократичен профил изненадващо завоюваха болшинство в Народното събрание. Те ще имат общо 108 места в долната камара на чешкия парламент, която е с двеста места.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Преди изборите министър председателят Андрей Бабиш беше подложен на рецензии за неприятно ръководство на пандемията, повишаването на националния дълг, както и че се е грижил за личните си бизнес ползи по време на ръководството си. Той отхвърли всички обвинявания и съобщи, че страната се нуждае от непоклатимост и е по-просперираща от всеки път, напомня Ройтерс.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР