Обръщението на Габриел не беше към нас, а към Нинова,

...
Обръщението на Габриел не беше към нас, а към Нинова,
Коментари Харесай

Преговорите за кабинета на Мария Габриел театър? Експертите й ли са били студентите под колоните?

Обръщението на Габриел не беше към нас, а към Нинова, Карадайъ и Има Такъв Народ, сподели акад. Николай Денков

От нас без да имаме информация желаеха да чуят „ да “ или „ не “ и всеки, който участва на срещата, усещаше, че ни бутат към " не “. Добре, че беше Габриел, която искаше да дава отговор на въпросите. Не е ясно до какъв брой това е спектакъл, в който ние да послужим, като заслон и оправдание. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ акад. Николай Денков.

Той показа, че едвам през вчерашния ден схванал, че Мария Габриел ще прави експертно държавно управление. 

„ Нормално е да се съберем и да обсъдим дали има нещо ново, което да изисква да променим нашето отношение. Обръщението й не беше към нас, а по-скоро към Нинова, Карадайъ и Има Такъв Народ. Това е показателно “, разяснява депутатът. 

„ Назначава се среща, когато нашите водачи ги няма в България и надали не излизаме отговорни по тази причина, че те отсъстват. Когато по-късно се прави среща, тя за малко да бъде взривена. Делян Добрев съвсем я взриви, че трябваше Бойко Борисов да пристигна бързо и да успокои нещата “, добави той.

За нас не е ясно дали има същински диалог или това е единствено прикритие за едни други, които може би са завършили и през днешния ден ще бъдат официализирани, акцентира ученият. 

Непрекъснато ГЕРБ се пробват да ни вкарат в цайтнот, жалва се той.

„ От нас желаят да кажем да или не без да имаме информация и в границите на 24 часа в случай, че имаме още една седмица. Притискането във времето е за да се направи някаква неточност и да ни изкарат отговорни. Срокът за осъществяване на мандата е 7 дни, а не през днешния ден “, изясни акад. Денков. 

„ Ние отговорихме ясно на няколко неща. Първото е, че ние ще поддържаме политиките и законите, които дружно сложихме в законодателната стратегия, както и дейностите, заложени в управническата стратегия, без значение кой е на власт, тъй като те подхождат на националните цели на България, на задачите, които желаеме да реализираме и на нашите полезности. Второто е, че няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ “, напомня той.

Мария Габриел беше едно относително положително решение от страна на ГЕРБ да се търси развиване в позитивна посока, разяснява депутатът. 

„ ГЕРБ поставят политическо лице на експертен кабинет. Трябва да обяснят какво имат поради. Кой ще избере специалистите? Едно е в случай че е тя. Ако ги избере Бойко Борисов или Делян Добрев, е друго “, добави той.

Да не би специалистите (б.а. на Мария Габриел) да са тези, които биха студентите под колоните и те бяха такива, попита Денков. 

„ Във вторник вечерта имаме народен съвет. Той ще прегледа цялата информация, която има досега и ще вземе решени. Мандатът изтича в идващия понеделник. Има задоволително време до тогава за съществени диалози “, добави той.
 
За мен най-лошият сюжет е още веднъж да пуснем една мъгла начело, откъм гърба да се сменят няколко лица като да вземем за пример на Гешев и да се окажем в обстановката, в която в идващите 10-15 година ще ни ръководи „ превзетата страна “, съобщи ученият. 

„ Ако можем, ще създадем ръководство, което ще смени тази система. Ако не можем, ще сме в съпротива, с цел да се борим с нея “, добави той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР