Обръщение на УС на сдружение РОД Интернешънъл“На 03.12.2022г. в София

...
Обръщение на УС на сдружение РОД Интернешънъл“На 03.12.2022г. в София
Коментари Харесай

За запазване на паричния суверенитет на България

Обръщение на УС на съдружие „ РОД Интернешънъл “

На 03.12.2022г. в София от 12 ч. и други градове на България ще се организира протестно шествие против доброзорното вкарване на България в Еврозоната на 01.01.2024г. 

През последните месеци в българското общество осезаемо пораства несъгласието с сходно обвързване на паричната политика на България с ЕЦБ. Важно е да се разбере, че тук не става дума единствено за обвързване на българския лев с еврото, а за управление на паричната политика на страната.

Все повече и по-силно се чуват гласовете на болшинството български жители против курса на Парламента и Правителство за ускорено влизане в Еврозоната на 01.01.2024г. Тази позиция не е самоцелна. Тя се основава на отчета на членове на УС на Българска народна банка от август-септември 2022г. за въздействието на тази стъпка върху стопанската система и финансите на България, на мнението на известни български и задгранични финансови специалисти, адвокати, публицисти, политици, депутати, на резултати от социологически изследвания и анкети измежду популацията на страната, на хора, чиито единствен интерес е опазване независимостта на Българска народна банка и опцията да си възвърне ролята на заемодател от последна инстанция за икономическото развиване на страната.

Според социологическо проучване на „ Тренд “ от 2020г. 50% от българите са срещу въвеждането на еврото, 54% от пълнолетните българи желаят референдум за влизането на България в еврозоната, а 50% от пълнолетните българи са срещу въвеждането на еврото. Само 19% го поддържат.

Днес, броят на българите, които изрично не желаят страната да влезе в Еврозоната, е още по-голям. Според анкета на „ РОД Интернешънъл “, извършена в сред 29.10.2022г. и 29.11.2022г. измежду 1895 български жители,  96% или 1832 са били „ срещу “ и  само 4% или 63-ма са били „ за “. Това не е елементарна разлика, а съвсем единогласие.

За заплахите от присъединение на България към Еврозоната се изрекоха водещи задгранични финансисти като проф. Стив Ханке, някогашният гръцки министър на финансите Янис Варуфакис и други Потвърждение на заплахата се вижда и от позицията на Швеция, Полша, Унгария, Румъния, Хърватия, до неотдавна и България.

През м. ноември 2022г. „ РОД Интернешънъл “  проведе осведомителна среща за рисковете пред България от присъединението към Еврозоната с доцент Григор Сарийски, Председател на Инициативен комитет за опълчване на влизането в Еврозоната.

Ние в „ РОД Интернешънъл “ сме на мнение, че Стратегията за присъединение към Еврозоната и Решението на Народно събрание за ускорение на присъединението към Еврозоната, са изгубили своята новост вследствие на дълбоката икономическа, финансова и политическа рецесия в Европейски Съюз, на задаващата се криза и увеличаващата се вътрешна неустойчивост, на спада на курса на европейската валута. Задълбочаването на консолидираното ни в общественост, разпъвана от  все по-остри несъгласия и проблеми, е директна опасност за нашата национална сигурност.

Реализирането на тези проекти ще има тежко отражение, а в някои връзки и съдбовно за персоналните и обществените финанси в страната. То ще докара до:

- спомагателна инфлация, повишение цените на всички артикули в вероятност от няколко месеца;

- до загуба на наша суверенна парична политика;

- до слагане на златния запас на страната под контрола на Европейската централна банка;

- до либерализиране и плячкосване на валутния и различен запас на Емисионното ръководство на Българска народна банка от към 70 милиарда лева;

- до основаване на опасности от безпричинно и безконтролно изтегляне на нов задграничен дълг от изпълнителната власт, рисково задлъжняване на България и увеличение на комерсиалния и бюджетен недостиг.

България ще мине по пътя на Гърция, Италия, Испания, някои прибалтийски републики – свръх инфлация, дълбока криза, задлъжнялост, финансова неустойчивост, плячкосване на валутните и златни ресурси. Ние се разгласяваме уверено срещу тази нездравословна политика на ръководещото „ малцинство “.

Ние, от „ РОД Интернешънъл “ означаваме с паника все по-голямата изолираност на ръководещите от народа по този въпрос. България може краткотрайно без ръководещи, само че ръководещите не могат даже и краткотрайно без България.

УС на „ РОД Интернешънъл “ приканва своите членове и симпатизанти, както и симпатизанти на всички наставнически организации, да се включим в протестните шествия по страната; да спомагат за събиране на подписи против проектите на ръководещите в тази тенденция. Ние ще продължим осведомителната си акция за разяснение рисковете от присъединението към Еврозоната.

Трябва да накараме ръководещите да чуят своя народ и да одобряват неговото решение, тъй като последствията от това деяние ще бъдат за него, а не за тях. Суверенитетът в България произтича от народа и би трябвало да принадлежи на народа.

УС на „ РОД Интернешънъл “
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР