Обръщение на Президента на Украйна Володимир Зеленски: Силен народе на страна

...
Обръщение на Президента на Украйна Володимир Зеленски:
Силен народе на страна
Коментари Харесай

Зеленски: Въоръжените сили на Украйна ще отговорят за всяка минута от страданието на нашия народ

Обръщение на Президента на Украйна Володимир Зеленски:

Силен народе на страна от стомана!

Точно по този начин военните дават отговор на командването на Кремъл на въпроса какво им е попречило да завладяват Украйна за четири дни. Силен народ на страна от стоманена. Тази информация не е тествана, само че този факт е безспорен.

И в случай че изгубените окупатори оправдават неуспехите си с нещо друго, това значи, че през 16-те дни на войната, те по този начин и не са разбрали нищо. Е, ние не се разстройваме. Ние сме подготвени да обясняваме. Просвещаваме окупаторите, до момента в който схванат изцяло кои са те и къде би трябвало да отидат. От Украйна. Днес в Мелитопол окупаторите заловиха кмета Иван Федоров. Кмет, който самоуверено пази Украйна и хората от своята общественост.

Очевидно това е знак за уязвимост на нашествениците. Те не откриха никаква поддръжка на нашата земя. Въпреки че доста разчитаха на нея. Защото години наред се лъжеха, че в Украйна сякаш чакат Русия. Не откриха колаборационисти, които да предадат на окупаторите градовете и властта.

Следователно те навлизат в нов стадий на гнет, когато се пробват физически да отстраняват представители на законните локални украински управляващи.

За всяка демократична страна в света е ясно, че законно определеният кмет е същински представител на народа.

Обикновено не става дума за идеология, не става дума за политика, а за живота на хората от избрана общественост. Възможно е Русия към този момент са не запомнили за това през годините на автократично ръководство. Може би си мислят, че кметът е просто началник, който елементарно се отстранява, а това нищо не значи. Но тук е Украйна. Тук е Европа. Тук имаме либерален свят.

Затова залавянето на кмета на Мелитопол е закононарушение освен против съответно лице. Не единствено против избрана общественост. И освен против Украйна. Това е закононарушение против демокрацията като такава. Уверявам ви, че 100% от хората във всички демократични страни ще научат за това. Действията на съветските нашественици ще бъдат приравнени с дейностите на терористите от ИДИЛ. Цялата страна видя, че Мелитопол не се подчини на окупаторите. Видя по какъв начин не се подчиниха Херсон, Бердянск и други градове, където съветските войски съумяха да влязат към този момент. Успяха да влязат краткотрайно. И това не може да се промени посредством натиска върху кметове или похищение на кметове. Това може единствено да утежни обстановката. За окупаторите.

Украйна упорства за неотложно освобождение на кмета на Мелитопол и гарантиране на цялостна сигурност на всички ръководители на общности в цялата ни страна. Ако ставате аналог на терористите от ИДИЛ, тогава какъв е смисълът да приказваме с вас за каквото и да било? Ще повдигнем този въпрос по-специално и с интернационалните медиатори, които споделят с Москва.

Днес съветските войски нарушиха работата на множеството филантропични коридори. Но все пак са избавени 7144 души. От Енергодар, Буча, Гостомел и Козаровичи. И това са 7144 аргументи да се опитаме да организираме избавяне на украинци от близките градове на следващия ден и вдругиден. Ще го вършим. Ще вършим всичко допустимо, с цел да донесем филантропична помощ в украинските градове. Казвам това с болежка: Мариупол по този начин и остава блокиран от врага. Руските войски не пуснаха нашата помощ в града и не престават да изтезават нашите хора, нашите мариуполци.

Утре ще опитаме още веднъж. Отново да изпратим храна, вода и медикаменти за нашия град. Уверен съм, че въоръжените сили на Украйна ще отговорят за всяка минута от страданието на нашия народ. И това не е възторг, не е опасност. Това е констатация на действителността.

Броят на убитите съветски военнослужещи на територията на Украйна към този момент надвишава 12 хиляди души. 12 хиляди! Броят на ранените окупатори е в пъти по-голям. Не сме поканили тук никой от тях.

И ние повтаряме на всеки от окупаторите: към момента можете да се спасите. Във всеки един миг. Просто сложете оръжие и отидете от нашата земя в дома си.

Броят на пленените окупатори към този момент доближи такова равнище, че този въпрос не може да бъде оставен на структурите, които имахме преди войната.

Затова през днешния ден Кабинетът на министрите на Украйна сътвори Координационен щаб за лекуване на военнопленници.

Хиляди противников бойци, които са били пленени или се предадоха, получават от нашата страна отношението, изисквано от интернационалните конвенции. Но те са толкоз доста, че е нужна специфична конструкция за справяне с всички въпроси, свързани с това. Искам да кажа още един път за всички съветски майки. Особено за майките на наборниците. Не пускайте децата си на война в непозната земя. Не вярвайте на обещанията, че ще бъдат изпратени единствено някъде за образование или просто някъде в небойни условия.

Проверете къде е синът ви. И в случай че имате и най-малкото съмнение, че синът ви може да бъде изпратен да води война против Украйна, действайте неотложно. Не давайте сина си на гибел или в плен. Украйна в никакъв случай не е желала тази чудовищна война. И не желае. Но ще се пази колкото би трябвало. За благополучие не сме сами в тази борба. Украинците имат откровени другари. Добри сътрудници.

Изказвайки се през днешния ден в полския парламент, обърнах доста внимание на това какъв брой е значимо да не останеш самичък в днешния свят. Колко е значимо да се защитят общите полезности. И като резултат – да усетиш, че границите сред народите се размиват. За да бъдат хората по-близки. Точно както сме близки с нашите полски братя и сестри. Както сме близки с всички наши откровени сътрудници. Защото който има другари, той може всичко.

Имах договаряния с президента на Съединени американски щати Байдън. Обсъдихме по какъв начин още можем да окажем напън върху Русия и да сложим завършек на тази война и да се откри мир. Русия ще бъде лишена от опцията да търгува обикновено със страните от „ Голямата седмица “. Колкото по-малко долари печели съветският бизнес и колкото по-малко налози получава съветската страна, толкоз по-малко благоприятни условия ще имат съветските военни да убиват нашите хора. Водещи интернационалните компании към този момент напущат съветския пазар. Руското държавно управление сложи страната си отвън границите на световния свят, като стартира война против нас. Като стартира тази инвазия. Това е самозатваряне. Самоунижение. И самоизтребление.

В московските обменни бюра доларът към този момент доближава даже 200 рубли. Но това е единствено началото. Началото на влизане в действие на интернационалните наказания. Следващата стъпка е Съединени американски щати да забрани да се вкарват долари в Русия. Това значи, че ще има дефицит на валута. Така курсът ще скочи още повече. Следователно цените ще се покачат. Следователно всеки жител на Русия ще усети, че неналичието на мир е опасност персонално за него. Нито една страна в света не пожела зло на елементарните жители на Русия. Не се опита да нанесе никаква щета, до момента в който вашето държавно управление не стартира война против своите съседи, мирните хора. Война на заличаване.

Никой не искаше елементарния съветски живот да се върне към 90-те години на предишния век. Нали по този начин наричате тази епоха – „ страшните 90-те “? Време на ужас и беднотия. Време на доста лимитирани благоприятни условия за елементарните хора и доста огромно неравноправие. Може би в този момент, с помощта на напъните на пропагандистите, множеството руснаци към момента не схващат какво ги чака. Но съветското държавно управление към този момент схваща това доста добре. Много добре. И схваща доста в детайли. И доста се опасява. Затова се пробват да закрият всички свободни източници на информация. Да, по принцип всички източници на информация. Дори Instagram и Фейсбук.

Но актуалният свят се е научил да се бори с сходна цензура. Моят съвет към мислещите руснаци: потърсете способи да получите достоверна информация. И защитавайте своите смарт телефони и компютри от чиновниците на силовите структури по улиците. Подготвят се да ревизират какво имат хората на телефоните си. Какво имат хората в преносимите компютри си. Предупреждавам ви особено: научете се да се противопоставяте на репресиите, които вашето държавно управление възнамерява да ускори. Защото мислещите хора би трябвало да има във всяка страна. И в Русия също. И в Русия ги има.

И още нещо. Сега положителните вести и успехите на Украйна са за всички нас - и те костват скъпо като злато. Или сребро и бронз. И всичко това за Украйна в този момент сполучливо печелят за нас нашите параолимпийци в Пекин. Днес всеки един на своето място дава всичко от себе си за славата за Украйна. Показва на света кои са украинците и каква мощ имаме. С оръжие в ръка на бойното поле или със спортна пушка на писта за биатлон. На Зимните параолимпийски игри нашите момчета и девойки към този момент завоюваха 25 медала! И заемат второ място в общото класиране, отстъпвайки единствено на домакините на надпреварата - Китай. Параолимпийските игри ще приключат след два дни.

Много бих желал да кажа същото и за войната – че ще свърши след два дни.

За страдание това към момента е нереалистично. Но несъмнено ще стане.

И успеха за Украйна, и мирът за Украйна са постижими.

И те ще ни бъдат по-скъпи от всичко - от злато, сребро и бронз на целия свят.

А, към този момент...

Ние стоим! Държим се! И ще победим!

Слава на Украйна!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР