Обръщение на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит за мир по

...
Обръщение на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит за мир по
Коментари Харесай

Българска православна църква е против войната в Украйна

Обръщение на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит за мир във връзка военните дейности в Украйна публикува 

Встъпвайки в подготвителните дни преди началото на избавителния Велик пост, сме очевидци на военни дейности сред два приятелски народа – Русия и Украйна, приели избавителната Христова религия от единия купел на светото кръщение.

Кръвопролитията и лишаване на почтени човешки животи е неприемливо за всички, които търсят мир, единение и обич в света!

 Христовият завет: „ Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз ви давам не така, както светът дава “ (Йоан 14:27), и „ блажени миротворците, тъй като те ще се нарекат синове Божии “ (Мат. 5:9), отекват в сърцата ни и са главен дълг на всеки християнин!

Призоваваме всички, от които зависи да прекратят кръвопролитията и загърбят несъгласията, да зачетат главното човешко право на живот и независимост и реализиран по пътя на дипломацията жадувания мир, наследен ни от Спасителя Христос!

Отправяме всесърдечна молитва към Всеподателя Бога и Отец на мира, да спрат раздорите, безредията, крамолите и кръвопролитията, като още веднъж се възцари мир и снизхождение измежду индивидите!

Молим се Господ да поддържа правилните Си, които желаят и се стремят към мир и съгласие, да избави света от козните на лукавия, който пося посредством отдадени нему индивиди семето на разделянето и разрухата, и цели да подложи на тестване богозавещания мир в света и венеца на Божието създание – индивида!

Покровът на света Богородица да закриля всички индивиди, които се намират в беди, скърби и несгоди и ги подари с самообладание, молитва и очакване в Божията благосклонност и истина!

Господ Бог да упокои в селенията на праведните душите на всички починали в резултат на военния спор в Украйна! 

† НЕОФИТ

ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР