Обръщайки се към Общото събрание на ООН в сряда, президентът

...
Обръщайки се към Общото събрание на ООН в сряда, президентът
Коментари Харесай

Байдън иска да ограничи правото на вето в Съвета за сигурност на ООН

Обръщайки се към Общото заседание на Организация на обединените нации в сряда, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна Русия в империализъм и блян да заличи Украйна като страна, като в същото време настоя, че Съединени американски щати не се стремят към спор, а единствено към съдействие. Байдън също по този начин поддържа разширението на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и ограничението на правото на несъгласие за непрекъснатите му членове.

" Русия нахално наруши главните правила на Устава на Организация на обединените нации, не по-важни от ясната възбрана против страни да завладяват територията на своя комшия със мощ ", сподели Байдън, обвинявайки Москва, че се пробва да " изтрие суверенна страна от картата ".

Той също по този начин настоя, че " никой не е заплашвал Русия " и че съветският президент Владимир Путин е отправил " очевидни нуклеарни закани против Европа " и е посочил " неразумно неуважение към отговорностите на режима за неразпространение " в обръщението към нацията, излъчено по-рано денем.

Путин сподели, че Русия е подготвена да употребява своите нуклеарни средства за въздържане, с цел да отбрани територията си от оръжия за всеобщо заличаване, само че не назова съответни цели.

" Ако нациите могат да преследват имперските си упоритости без последици, тогава излагаме на риск всичко, което тази институция съставлява ", съобщи Байдън пред Организация на обединените нации, като добави, че Съединени американски щати желаят спорът в Украйна да завърши " при обективни условия... че не можеш да завземеш територията на една нация със мощ "

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР