Обръщам се към вас в ден, в който последиците от

...
Обръщам се към вас в ден, в който последиците от
Коментари Харесай

Радев реши кога ще са изборите и поиска гласуване по пощата

Обръщам се към вас в ден, в който последствията от наводненията не са отминали, а хиляди хора чакат поддръжка. Във време, в което институциите се срутват, избори те намират съдбовно значение. За първи път ще проведем избори те в условия на пандемия и солиден машинен избор. Това разяснява президентът Румен Радев в послание към народа.

По думите му никой от виновните институции не предприе съответни законови и организационни ограничения за подготовка на избори в тези условия за гарантиране на бистрота и повишение на изборната интензивност.

" Предоставянето от страна на страната на персонални защитни средства . Открои се нуждата от промени в изборния кодекс, които не трябва да се изчерпват единствено до правото на глас. Очаквам законодателят да прегледа въпроса за гласуването по пощата на българите в чужбина. Видеонаблюдение в изборните секции и лъчение процеса на отброяване на бюлетините. Също и обективен достъп на медиите до информация. Както и унищожаване на ръчното преброяване на бюлетините ", добави той.



4 април е датата на избори те. Това стана ясно по време на изключително послание на президента Румен Радев. Той разясни, че е подписал декрет, съгласно който датата ще бъде седмица след първия вероятен ден за провеждането на вота. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР