Оборотите в търговията на дребно тръгнаха нагоре в края на

...
Оборотите в търговията на дребно тръгнаха нагоре в края на
Коментари Харесай

Харчим си парите за бензин, храна и лекарства, не стигат за ...

Оборотите в търговията на дребно потеглиха нагоре в края на предходната година, като наклонността е българинът да купува повече автомобилни горива и смазочни материали, храни и питиета, в сравнение с облекла и обувки.

По данни на Националния статистически институт (НСИ) през ноември 2021 година растежът на продажбите е с 6,7 на 100 по-висок по отношение на същия месец на 2020 година Изключение прави единствено търговията с коли и мотоциклети.

Масово българите са купували повече от нормално автомобилни горива и смазочни материали, хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения. При търговията на дребно с нехранителни артикули сериозен растеж се следи при фармацевтичните и медицински артикули - с 21,9 на 100.

В същото време по-рядко от нормално нашенците си взимат ново облекло, обувки и кожени произведения – понижението е с 14 на 100 на годишна база. Тенденция за намаляване на оборотите се следи и при битовата техника, мебелите и други артикули за бита.

През миналата година българите са предпочитали да пазарят по пощата, телефона или интернет. Вероятно това се дължи на пандемията от COVID-19 и налаганите ограничавания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР