Оборотът на предприятията, произвеждащи храни през 2018 г. е нараснал

...
Оборотът на предприятията, произвеждащи храни през 2018 г. е нараснал
Коментари Харесай

През 2018 г. оборотът на предприятията произвеждащи храни е нараснал с 3.9%

Оборотът на предприятията, произвеждащи храни през 2018 година е повишен с 3.9% и съставлява 7.1% от общия експорт на страната. Това разгласи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов при откриването на Българо-румънски бизнес конгрес, проведен взаимно с ИАНМСП и Балканска комерсиална къща от румънска страна.

На форума присъединяване взеха близо 85 български и румънски компании, като огромна част от тях от хранително-вкусовата индустрия. „ В България производството на хранителни артикули се реализира от към 6220 компании, като близо половината от тях са ситуирани в Южно централните и Югозападните райони “, разясни Борисов.

Заместник-министърът на стопанската система съобщи, че днешният бизнес-форум е поредна стъпка за разрастване на капацитета, който има сред двете страни в областта на стопанската система. „ Доказателство за това е, че през 2018 година двустранният стокообмен приближава 5 милиарда евро. Само за първите шест месеца на актуалната година стокообменът възлиза на 2,355 милиарда евро, което е нарастване по отношение на същия интервал на предходната година с 5% ", акцентира Борисов. По думите му българският експорт също се усилва за първото полугодие на актуалната година с 6.7% и доближава 1,226 милиарда евро.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР