Обожаваме този милфьой с горски плодове - сигурни сме, че

...
Обожаваме този милфьой с горски плодове - сигурни сме, че
Коментари Харесай

Милфьой с млечен крем и плодове

Обожаваме този милфьой с горски плодове - сигурни сме, че ще превземе и вашето сърце

Необходими Продукти

За кората


● бутертесто - 3 броя
● пудра захар

За сладкарския крем


● пълномаслено мляко - 1 л
● захар - 250г
● жълтъци - 5 бр.
● ванилия - 1 ч.л. дестилат
● брашно - 4 с.л.
● царевично брашно - 2 - 3 с.л.
● портокалова кора - на 1 портокал

още


● горски плодове - по желание

Начин на подготвяне

Корите се изпичат една по една, като под всяка кора поръсваме пудра захар и я покриваме с хартия за печене от горната страна и изпод.

Върху всяка кора слагаме лека празна тавичка, с цел да не се надигнат корите и печем 9 минути на 180 градуса, по-късно махаме тавичката и горния пласт хартия за печене, и печем още 9 минути на 180 градуса.

Оставяме корите да изстинат и през това време подготвяме крема за милфьой, в касерола затопляме 1 чаена чаша от млякото и прибавяме кората от портокал, лимон и ваниловата есенция.

В по - огромен съд затопляме останалото мляко и прибавяме жълтъците и захарта, откакто сме ги разрушили добре, прибавяме млякото с ванилия, портокал и лимон на тънка бликам с непрекъснато бъркане, като се уверим, че захарта се е разтворила, прибавяме и брашното, като бъркаме непрекъснато.

Полученият крем се оставя да изстине, откакто е изстинал може да преминем към сглобяване на бутер тортата - ред кори, ред крем, посред им се поставят плодчета, като последната кора от горната страна не се покрива с крем, а се поръсва с пудра захар и се прибавят плодовете. Резултатът е свръхестествен, усетът на Милфьой с горски плодове е възвишен, а комбинацията от бухнал крем и хрупкави кори...!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР