Обожаваме крушите. Този есенен плод може да се хапва директно

...
Обожаваме крушите. Този есенен плод може да се хапва директно
Коментари Харесай

Кой би ПОВЯРВАЛ, че КРУШИТЕ са супер полезни за тези неща

Обожаваме крушите. Този есенен плод може да се хапва непосредствено или да взе участие в приготвянето на вкусни сладкиши. Освен за ядене обаче крушите са доста потребни за косата и кожата, защото съдържат редица потребни субстанции. Те са богати на фибри, антиоксиданти, минерали и витамини. Те са здравословен плод, който се грижи за сърдечното здраве, за контролиране на кръвната захар. Борят се със свободните радикали и възпаленията, поддържат имунитета, предизвикват производството на нови кафези. Улесняват храносмилането, грижат се за чревната флора поради наличието си на фибри, не на последно място спомагат за поддържането на здравословно тегло.

Все отново през днешния ден ще приказваме за изгодите от крушите за кожата и косата, които също са безспорни. Ето по какъв начин оказват помощ.
Този ЛЮБИМ на доста хора плод ни пази от ИНСУЛТ
Учени са създали изследване, в което са открили, че един от обичаните ни плодове е необикновено потребен за здравето. Той може да намал...

Срещу акне и възпаления   - крушите контролират омазняването, с което се борят с пораждане на вероятни възпаления и акне. Както знаем, интензивността на мастните жлези основава причина за развиване на инфектиране и инфекции, което работи пагубно върху акнето. Ако хапвате круши и ги прилагате като маска за лице, ще подобрите доста външния тип на кожата си.

Регулират себума – лимитират свръхпроизводството на себум, който запушва порите и води до възпаления по кожата. Крушите са удобни за мазна кожа, тъй като балансират мастните кафези. Може да прилагате маска за лице с круша три пъти на седмица, с цел да контролирате омазняването на кожата.

Грижат се за хидратацията на кожата – съдържат огромно количество течност, с което ви поддържат хидратирани. Освен това, в случай че си извършите маска с круша, поставяйки я върху кожата, тя ще овлажни в дълбочина, балансирайки pH-то на кожата.

Предпазват колагена от увреждане – колагенът би трябвало да се пази, тъй като може елементарно да бъде повреден. С течение на годините и придвижване на възрастта неговото произвеждане става все по-трудно. Това води до понижаване еластичността на кожата и поява на бръчки. Благодарение на фибрите и антиоксидантите в крушите синтезът на колаген се усилва и резервира. Веществата в състава на крушите не разрешават на колагена да се унищожи, което се отразява удобно върху кожата.
Крушите могат да вредят на някои хора
Хората с обострени болести на храносмилателната система да се въздържат от ястие на всевъзможен тип круши. Това поучава в персоналния си бл...

Действат като ексфолиант – служат за разчистване на мъртва кожа, нечистотия и непотребен себум. Благодарение на това предизвикват производството на нови кожни кафези. Правят кожата сияйна, еластична, здрава. Подмладяват я.

След като се убедихте в потребни свойства на крушите, знаете,че би трябвало да ги добавите към менюто си. Те са апетитен и потребен плод. Хапвайте непосредствено и прилагайте под формата на маска, с цел да се погрижите за вашата кожа. Възползвайте се от потребното деяние на този апетитен и апетитен плод.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР