Обобщение от 57 научни доклада, публикувани от 2013 г. досега

...
Обобщение от 57 научни доклада, публикувани от 2013 г. досега
Коментари Харесай

Пожарите в Австралия може да станат норма, а не изключение

Обобщение от 57 научни отчета, оповестени от 2013 година до момента демонстрират, че огромни естествени бедствия като пожарите в Австралия могат да се трансфорат от изключение в норма, осведоми БГНЕС, базирайки се на Reuters.
Правителството на Австралия и някои медии се пробват да омаловажат ролята на провокираната от индивида смяна в климата, само че данните сочат, че страната е доста по-уязвима за такива феномени.
" Няма да обърнем наклонността в стоплянето на климата в близко бъдеще, тъй че бедствия като това ще продължава да има ", споделя Ричард Бетс, началник на дирекцията за изследване на климатичните промени в Британската метеорологична работа.
Систематизирането на данните от 57-те отчета сочи, че все по-често се вижда съществуването на условия, които английските учени назовават " огнено време ". Това е композиция от високи температури, ниска мокрота, слаби превалявания и мощен вятър. Същият резултат, който имат измененията в климата над Австралия, е причина за огромните пожари в западните щати на  САЩ, Южна Европа, Скандинавия, Амазония и Сибир.
В световен мащаб, сезонът на пожарите се е удължил с 20%, споделят учените.
Според Световната метеорологична организация, до края на века междинната температура на Земята ще се увеличи с 3 до 5 градуса по Целзий, в случай че размерите парникови газове, изпускани в атмосферата, не бъдат понижени. Това е три пъти над контрактуваното от страните в Парижкото съглашение за климата от 2015 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР