Обобщение на по-важното за войната в Украйна през последните часове:-

...
Обобщение на по-важното за войната в Украйна през последните часове:-
Коментари Харесай

Зеленски посети фронта, руски генерал убит в Донбас, визитата на Лавров в Белград се провали

Обобщение на по-важното за войната в Украйна през последните часове:

- Зеленски посети фронтовата линия

Володимир Зеленски посети командните пунктове и фронтовите позиции в Лисичанск, който се намира на другия бряг на река Сиверски Донец от Северодонецк, където украинските войски отблъскват съветските сили, които по-рано изглеждаха съвсем завладяли стратегическия град.

Той посети и Бахмут, на югозапад в Донецка област на Донбас, и беседва с военнослужещи, оповестиха от президентството.

" Искам да ви благодаря за вашата голяма работа, за вашата работа, за това, че защитавате всички нас, нашата страна. Благодарен съм на всички ", сподели им той. " Погрижете се за себе си! "

Президентът съобщи, че е пътувал и до Запорожие в югоизточната част на страната, с цел да се срещне с поданици на Мариупол, които са съумели да изоставен опустошения от месеци съветски бомбардировки пристанищен град.

- Руски военачалник е погубен в източната част на Донбас

Руските държавни медии оповестиха, ч е в Източна Украйна е бил погубен военачалник , съобщи Ройтерс.

В известието, оповестено в приложението за известия Telegram от репортера на държавната телевизия Александър Сладков , не се показва тъкмо по кое време и къде е бил погубен генерал-майор Роман Кутузов.



Все още няма коментар във връзка тази информация от съветското министерство на защитата.

Руските сили ускориха офанзивите за завладяване на Северодонецк - основен град в източната част на украинския район Донбас, към който Москва се стреми, откакто не съумя да превземе столицата Киев при започване на войната.

Русия към този момент класифицира информацията за смъртните случаи при военни дейности като държавна загадка даже в спокойно време и не ги е актуализирала от 25 март.

- Лондон изпраща съвременни ракети в Украйна

Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи, че Лондон е координирал в тясно съдействие с Вашингтон даването на многоцелевите ракетни системи, известни като MLRS, с цел да помогне на Украйна да се отбрани от съветската експанзия.

Пусковите установки М270, които могат да поразяват цели на разстояние до 80 км. с точно управляеми ракети, ще " предложат доста повишение на капацитета на украинските сили ", добави министерството.

Миналата седмица Съединени американски щати оповестиха, че ще дават на Киев своята високомобилна артилерийска ракетна система, известна като HIMARS, която може да изстрелва по едно и също време няколко точно управляеми ракети и превъзхожда по обсег и акуратност съществуващите системи, с които разполага Украйна.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изключи опцията за доставка за Киев на системи, които могат да доближат до Русия, макар многократните претенции на Киев за такива. Ходът на Съединени американски щати накара Путин да предизвести през вчерашния ден, че Москва ще порази „ нови неуточнени цели ", в случай че Западът достави ракетите на Украйна, и съобщи, че новите оръжейни доставки за Киев целят " удължение на спора ".

- Отмениха визитата Лавров в Сърбия

Посещението на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров в Сърбия, което беше планувано за на следващия ден и другиден, е анулирано поради отхвърли на България, Северна Македония и Черна гора да отворят въздушното си пространство за самолета на съветския посланик. Това оповестиха от съветското министерство на външните работи.

България, Република Северна Македония и Черна гора са отказали да разрешат достъп до въздушното си пространство на самолета с съветския външен министър Сергей Лавров, който трябваше да организира двудневна аудиенция в Белград на 6-и и 7-и юни. Това са удостоверили от Министерството на външните работи на Русия пред организация " Интерфакс ". Лавров трябваше да се срещне в Белград с президента, премиера, ръководителя на Народното събрание и сръбския патриарх.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР