Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното

...
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното
Коментари Харесай

Руски обстрел над Харков. Пригожин твърди, че синът на Песков се бие редом с бойците от „Вагнер“

Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.

Най-малко пет съветски ракети тази нощ са блъснали град Харков и близките региони, като са нанесли вреди на цивилни здания, оповестиха локалните управляващи, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Областният шеф Олег Синегубов написа в „ Телеграм “, че една от ракетите е поразила село Котляри, ситуирано южно от Харков, а друга е провокирала огромен пожар в града.

От месеци насам Русия изстрелва ракети и употребява дронове против най-различни цели в Украйна в опит да унищожи жизненоважна инфраструктура, отбелязва Ройтерс.
Зеленски прикани да бъдат отстранени опциите за заобикаляне на глобите против Русия
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че, в случай че желаеме прекратяването на съветската експанзия в Украйна, една от основните задания е да бъдат отстранени опциите за заобикаляне на глобите. Думите му идват в деня, в който санкционният лист беше уголемен с 322 компании от съветската отбранителна индустрия, както и физически и юридически лица, които оказват помощ за отбягване на рестриктивните мерки.

Във вечерното си видео послание Зеленски сподели:

„ Всяка съветска скица, която дава опция за заобикаляне на глобите, удължава тази война и дава благоприятни условия за агресора. Затова колкото по-строг е санкционният режим против Русия, колкото повече са рестриктивните мерки против терористичната страна и всички свързани лица, против цялата съветска военна стопанска система, толкоз по-бързо ще завърши експанзията. И аз благодаря на всички по света, които схващат това “.
Пригожин: Синът на Песков води война в Украйна паралелно с бойците от „ Вагнер “
Синът на представителя на Кремъл Дмитрий Песков е воювал в Украйна паралелно с бойците от частната военна компания „ Вагнер “, сподели Евгений Пригожин, началник на паравоенната организация, съобщи ДПА.

Пригожин описа, че е бил потърсен персонално от Песков, с цел да разиска с него изпращането на сина си в някоя от зоните на военните дейности в Украйна.

Ръководителят на частната военна компания е посъветвал представителя на Кремъл да не изпраща сина си в постоянната войска, която Пригожин неведнъж подлага на критика поради неприятната ѝ екипировка и проблемите с образованието и управлението.

Синът на Песков – Николай Песков, който дълго време е живял във Англия, споделя в изявление за съветския в. „ Комсомолская истина “, че смята службата за собствен дълг, добавя ДПА. Вестникът разгласява и фотография на 33-годишния мъж, облечен в униформа. Освен това Николай Песков споделя пред изданието, че е получил орден.

Според някои критици обаче липсват доказателства за включването му във военните дейности в Украйна, отбелязва ДПА.

Пригожин съобщи, че Николай Песков е служил като артилерист в източната част на Луганска област под друго име, откакто е минал триседмична военна подготовка. Шефът на „ Вагнер “ похвали военната работа на младия мъж като образцова.

Децата на множеството представители на съветския хайлайф гледат да се измъкнат от военна работа и „ родителите им ги крият “, добави Пригожин. Наследниците на водещи фигури в Русия са изпратени в университети, с което се освобождават от военна работа, до момента в който децата на елементарни служащи умират във войната, сподели още ръководителят на частната военна компания.

Пригожин не показа никакви доказателства, че синът на Дмитрий Песков взе участие във военните дейности в Украйна. „ Само аз и началникът на кадровата работа знаехме за това “, уточни той. „ Николай Песков прояви храброст и подвиг, също както и всички останали “, акцентира Пригожин.

Песков-младши сега е в отпуск след шестмесечна работа, добави шефът на „ Вагнер “.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР