Обновяват системата за онлайн услуги на Агенцията по геодезия, картография

...
Обновяват системата за онлайн услуги на Агенцията по геодезия, картография
Коментари Харесай

Вадим по-лесно скица на имот

Обновяват системата за онлайн услуги на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Новият портал ще улесни жителите и бизнеса с нови услуги и достъп до повече данни.
 
В началото на идната година се чака да проработи обновената Кадастрално-административна осведомителна система на организацията.

Новият портал ще предлага повече благоприятни условия за хората,  ще се улесни и обработката на подадените заявки. Част от услугите ще станат автоматизирани - да вземем за пример издаването на настояща схема за парцел. Подобрен и с повече варианти е и модулът за правоспособни лица.

Въведени са и най-голям клас ограничения за киберсигурност и отбрана на персоналните данни, както и за бързо и несъмнено възнаграждение на услугите.
 
Възможност е достъпът до отворени данни от страна на бизнеса и жителите, които ще могат да теглят кадастрална информация в общоприети формати.

Как да ревизирате за тежести върху парцела, който купувате

Ще има достъп и до повече данни от Геокартфонда и профилираните карти за Черноморското крайбрежие. Така потребителите ще могат да виждат и архивни данни по карти от началото на предишния век. Ще се дават и данни от профилираните карти за морските плажове, влажни зони и брегоукрепителни уреди.
 
 istock istock
В момента Агенцията по геодезия, картография и кадастър дава над 25 електронни услуги.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР