В момента правната уредба не предвижда изпращане на уведомления чрез

...
В момента правната уредба не предвижда изпращане на уведомления чрез
Коментари Харесай

Как може да ни известят при сделка с наш имот

В момента правната уредба не планува изпращане на уведомления посредством системата за несъмнено електронно връчване на жителите, които са притежатели на парцели, когато има регистриране на нотариални актове по тези парцели. Това показва Атанас Славов, и.ф. министър на правораздаването на депутатско запитване по отношение на известяването на притежателите на парцели, когато има покупко-продажби с тях за да се избегнат имотни измами.

Министърът прецизира по какъв начин притежателите на парцели могат да получат уведомяване.

Агенция по вписванията дава услугата „ СМС уведомяване “ за персонално известяван на притежателите на недвижими парцели посредством приемане на известия при вписвания, заличавания, отводите и постановените по тях избрания на окръжния съд, издаването на удостоверен дубликат и отвод от издаване на подобен и промяна на запис в осведомителната система.

Безплатното уведомяване може да се употребява единствено от притежателите на парцели, намиращите се в България. Като за задачата те би трябвало да заявят, че желаят да я употребяват на гише във всяка работа по вписванията като подадат заявление по пример на книжен притежател. На уеб страницата на Агенцията по вписванията се оповестени редът за заявяване на услугата и общите условия за даването й, показва министърът.

Проверяваме електронно за запорите върху имущество

Платено СМС уведомяване могат да употребяват и другите жители, които не са притежатели на парцел, услугата се декларира по два метода – на гише в службите по вписвания и по електронен път на адрес:  https://sms-imot.registryagency.bg/.
 Нова тв Нова телевизия
Агенцията по вписванията е записана като снабдител на обществени административни услуги в системата за несъмнено електронно връчване, като всекидневно изпраща, получава и съхранява известия от  и за обществени органи, жители и компании, които са регистрирани и имат профил в нея, показва правосъдният министър.

Съобщенията от системата за несъмнено електронно връчване съдържат електронни документи. Чрез нея се дава и услугата електронна предложена поща. Тя замества класическия способ за доставка на предложени писма. Изпратените посредством системата документи следва да се считат за публично получени и респективно изпратени, при ясна идентификация на изпращача или получателя без да може да се оспорва фактът на изпращане или приемане, нито времето за това.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР