Обновяването и постоянната поддръжка на спирките на публичния градски транспорт

...
Обновяването и постоянната поддръжка на спирките на публичния градски транспорт
Коментари Харесай

Дават спирките в София на концисия, само на 400 ще има реклами

Обновяването и непрекъснатата поддръжка на спирките на обществения градски превоз е от значително значение както за възстановяване на градската среда, по този начин и за комфорта на пасажерите. 

Това е част от общата политика на Столична община за поощряване на жителите да употребяват от ден на ден публичния превоз. Сигурни сме, че отдаването на спирките на концесия е метод това да стане бързо, качествено и без обществени средства средства, да се отделят от общината, а в партньорство с бизнеса. Освен това имаме и образеца на доста европейски столици като Париж, Лондон, Белград и Скопие. Още идната седмица кметът Йорданка Фандъкова ще внесе поправен отчет в комисиите на Столичния общински съвет, с цел да продължим с разглеждането на концесия на спирките с усъвършенствани условия за столичани “, сподели зам. ръководителят на комисията по превоз в СОС Зафир Зарков. 

Обект на концесията са 2610 спирки на публичния градски превоз, ситуирани на територията на Столична община, обособени в четири териториални пакета, като всеки един поотделно съставлява обект на концесия. Първият пакет включва – 656 броя спирки, вторият – 622 броя спирки, третият – 637 броя спирки и четвъртият – 695 броя спирки. Всеки пакет съдържа пет вида спирки.

Предвижда се общият брой на спирките с реклама да се ограничи на 400 (преди беше на всеки навес), разпределени по равно сред обособените пакети. Общината резервира правото, да употребява рекламната повърхност за събития и начинания. Спирките с павилиони са 300, още веднъж разпределени сред всички пакети. Конкретните места се оферират от концесионера и се утвърждават от Столична община. 

Общият брой на спирките, на които могат да се слагат навеси е 1498. През тези спирки минават над 80% от пътуващите.

„ Столична община понижава периода за концесия за отдаване на спирките на всеобщия градски превоз на 15 години. В предходните процедури оптималният период беше 20 години.

Всеки претендент има право да показа оферта единствено за два пакета от спирките на градския превоз, включително и посредством свързани лица. За всеки пакет се подава обособена оферта. Това подсигурява, да няма монопол. “ – съобщи зам.-председателят на транспортната комисия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР