Обновяване на улица Рилски метох“ до Античния театър в Пловдив

...
Обновяване на улица Рилски метох“ до Античния театър в Пловдив
Коментари Харесай

ВиК теч преди полагане на настилка на централна улица тревожи пловдивчани

Обновяване на улица „ Рилски метох “ до Античния спектакъл в Пловдив удари на камък. От началото на 2022г. в карето се прави рехабилитация на пътната настилка, а по избор на живеещите на въпросната уличка се възобновява и амортизираната 50-годишна ВиК апаратура.
Прочетете още
Подновената водопроводна мрежа обаче доста бързо дала първите си девиации, алармират читатели на TrafficNews .

„ Сградното отклоняване на №9, заради некачествено несъблюдение, щедро тече. За казуса персонално уведомихме кмета на регион Централен, неведнъж сме алармирали на спешния телефон на ВиК - Пловдив, както и на техническия началник на обекта “, декларира пловдивчанин.  

Минал близо месец, а течът по този начин и не бил отхвърлен. По думите му количествата вода, които се губят поради повредата, са съществени. Притеснението на жителите е, че поради скорошните нарастванията в цената за кубик в Пловдив, жителите ще бъдат ощетени да заплатят за доста износен запас.



Гражданите сигнализират, че сега се поставя настилка, която може да покрие теча, който към момента не е отхвърлен. Това, от своя страна, ще задълбочи казуса с подпочвените води, които може да компрометират настилката и основите на околните здания, притесняват се още пловдивчани.

От ВиК сдружението разясниха за TrafficNews , че изрично няма да оставят повредата необслужена. Предвид високата натовареност на екипи им и ниската степен на значимост на повредата на ул. „ Рилски метох “ обаче – тя е разпределена за по-късно поправяне, съобщи представителят инж. Антон Гълъбов. Той пое ангажимент да повдигне въпроса пред техническия началник на пректа.

Какво следва да се случи – медията ни ще наблюдава.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР