Обновява се един от символите в район Владислав Варненчик -

...
Обновява се един от символите в район Владислав Варненчик -
Коментари Харесай

Обновяват един от символите във Владиславово

Обновява се един от знаците в регион " Владислав Варненчик " - национално читалище " Петко Рачев Славейков 1928 “, заяви през днешния ден на конференция Георги Георгиев, началник на плана.

Ремонтът бе повече от неотложен. Сградата бе в извънредно тежко положение и доста рискова за хората - течове, липса тук-там на хидро- и топлоизолации, оголени кабели, остарала ВиК инфраструктура и прочие

Целта на плана е в осъществяване на интегрирания проект за градско възобновяване и развиване на Варна, в частност - възобновяване и модернизиране на културната инфраструктура. Сред характерните цели са: възстановяване на микроклимата на работещите креативен колективи, възстановяване на достъпа на лица с увреждания, възстановяване на енергийните характерности, осъществяване на всички наложителни енергоспестяващи ограничения и други Всичко това ще усъвършенства положението на постройката и ще увеличи посещаемостта на обекта, и интереса към културния живот в региона.

Проектът " Модернизация на културна инфраструктура на град Варна – НЧ " Петко Рачев Славейков 1928 “ е по Процедура на непосредствено даване: Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2022 - Варна, по Приоритетна ос 1 " Устойчиво и интегрирано градско развиване " на Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020. Общата стойност на плана е 1 277 090 лв.. Той би трябвало да завърши на 23 декември тази година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР