Обновиха с 380 200 лева църквата „Рождество на Пресвета Богородица“

...
Обновиха с 380 200 лева църквата „Рождество на Пресвета Богородица“
Коментари Харесай

Реновираха с 380 200 лева църквата „Рождество на Пресвета Богородица“ в Павликени

Обновиха с 380 200 лв. църквата „ Рождество на Пресвета Богородица “ в Павликени. За спешния ремонт общинската администрация отбрани план пред Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет.

На водосвета за разкриване на обекта участваха кметът на община Павликени инж. Емаунил Манолов, зам. регионалният шеф Огнян Стоянов, ръководителят на Общински съвет – Павликени Христо Кавалски и други
„ В църковния храм постоянно влизаме със примирение, само че сме задоволени от последния ни изцяло приключен план. Тази година храмът ще означи 140 години от построяването му “, сподели инж. Манолов.
свързани новини20525на 01.02.2020
Ремонтът на постройката на църквата стартира в средата на септември 2021 година Изцяло е ремонтиран покривът на църквата. Подменена е външната дограма на двете здания. Външната мазилка е изкърпена отчасти, след което е положена нова мазилка и шпакловка. Фасадите са боядисани със силиконова фасадна багра. Цокълът е от четиристранно завършен гнайс. Прецизно са възобновени всички обрушени корнизи и архитектурни елементи.

Съществуващата прилежаща настилка към постройките е ремонтирана. Съществуващите огради към двете улици са поправени и боядисани, а страничната е с напълно нови железни пана и измазана бетонна основа. Монтирана е нова система за мълниезащита с изпреварващо деяние.

Във вътрешността на постройката също са осъществени ремонтни дейности-изкърпване на таваните на емпорията и прилежащите стени, ремонт и боядисване на дървеното дюшеме и монтаж на первази, претъркване и импрегниране на венецианската мозайка, боядисване на дървените входни порти и дограма на стаичката до входа. Изцяло е ремонтирана стаята на личния състав.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР