Обновеното наскоро Спешно отделение в габровската Многопрофилна болница за активно

...
Обновеното наскоро Спешно отделение в габровската Многопрофилна болница за активно
Коментари Харесай

Обновеното „Спешно отделение“ на габровската болница прие първия си пациент

Обновеното неотдавна " Спешно поделение " в габровската Многопрофилна болница за интензивно лекуване (МБАЛ) „ Д-р Тота Венкова “ одобри първия си пациент, оповестиха от лечебното заведение. 

Отделението бе напълно реновирано по план " Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ " и към този момент разполага с задоволително кабинети за прегледи, съвременно оборудвана шокова зала, зала за медицински триаж, пространства за краткотраен престой и наблюдаване на пациенти, превързочни и санитарни пространства, допълват от МБАЛ „ Д-р Тота Венкова “. 

Входът е преместен на мястото на входа на Акушеро-гинекологично поделение. До него се стига по особено самостоятелен метод, който е приспособен за коли за спешна помощ, както и за хора с двигателни усложнения.

Ежегодно през незабавното поделение минават към 18 000 пациенти, от които 9000 биват приети в болница в болничното заведение , оповестяват още от пресцентъра на лечебното заведение. 

Припомняме, че обновеното незабавно отделение бе намерено на 4 декември 2023 година, само че до момента не беше въведено в употреба.  Дейностите по възобновяване са по план " Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “ на Министерство на здравеопазването на стойност 163 897 815, 62 лв.. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР