Обновеното дворно място на ДГ „Снежанка“ вече радва деца, учители

...
Обновеното дворно място на ДГ „Снежанка“ вече радва деца, учители
Коментари Харесай

Завърши проектът за обновяване на двора на ДГ „Снежанка“ в Петрич

Обновеното дворно място на ДГ „ Снежанка “ към този момент радва деца, учители и родители. Близо 400 кв. м. е площта, която претърпя промени за да се обезпечат най-хубавите условия за децата, когато играят или учат навън. Финансирането на огромния план е със бюджетни средства на Община Петрич, разпределени по решение на съветниците.

Изпълнител е компания „ Монолит 21 – Андонов и Захов “ ООД. За няколко месеца се построи всичко, обвързвано и с бъдещата по-лесна поддръжка на двора, включително система за отводняване.

Детските уреди дават отговор на стандартите за сигурност, съобразени са с възрастта на децата в четирите групи на ДГ „ Снежанка “. Сред тях има и такива за осъществяване на просветителни занимания. Средата е налична и за деца с двигателни проблеми. Огромно преимущество ще бъде и дребното спортно игрище с изкуствена тревна настилка, на което децата ще могат бъдат с топката. „ Сбъдната фантазия “ – по този начин шефът Стефка Велева заключи днешния ден и свършената работа.

Кметът Димитър Бръчков съобщи, че общинската политика в посока за изцяло възобновяване, а не на стадии, на дворните места в детските градини ще продължи и в бъдеще. „ Ще търсим опциите в тази посока “, увери кметът. Водосвет за здраве отслужи енорийският духовник Ангел Кочев. Лентата на обновеното дворно място прерязаха кметът и шефът на ДГ „ Снежанка “.

Децата се показаха с песни, танци и стихчета, отдадени на обичаната детска градина. Церемонията почетоха зам.-председателят на Общински съвет – Петрич инж. Светла Данаилов, националният представител Костадин Стойков, родители, някогашни учители. За децата, за усмивките, за бъдещето с отговорност!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР