Обновеният пакет мерки, който бе предложен от Siemens AG и

...
Обновеният пакет мерки, който бе предложен от Siemens AG и
Коментари Харесай

Европа е напът да блокира мегасделката между Siemens и Alstom

Обновеният пакет ограничения, който бе препоръчан от Siemens AG и Alstom SA се оказва непълен за утвърждението на антитръстовите регулатори на Европейския съюз, написа Bloomberg, цитирайки свои източници. Двете компании желаеха да реализират обединение на бизнесите си, създавайки втория максимален в света производител на локомотиви и вагони в света.

Новото предложение за отстъпки идва прекомерно късно в границите на течащия към този момент развой по утвърждение на договорката и не включва нужните смели ходове, които да убедят комисар Маргрет Вестагер да даде своето единодушие. В понеделник акциите на Alstom поевтиняха с 4 %, а на Siemens с 0,5 %.

Двете компании се предложиха да продадат бизнеса си със сигнализационни уредби, както и част от лицензионните си съглашения. Но в последна сметка продажбите на новия колос ще останат съвсем без смяна, като понижението е едвам 4 %.

Самата Вестагер е под политически напън от Франция и Германия да утвърди договорката. Двете държавни управления упорстват, че Европа би трябвало да сътвори собствен колос, който сполучливо да се изправи против конкуренцията от Китай. През почивните дни министърът на финансите на Франция Бруно ле Мар съобщи, че " нищо не може да оправдае " несъгласие върху договорката.

Решението ще бъде оповестено на 6-ти или 12-ти февруари, настояват източници, а крайният период е 18-ти февруари.

Колапс на съглашението ще е тежък удар по два остарели европейския индустриални производителя и досегашни гневни съперници. Двете компании показаха своя проект още през септември 2017 година Мобилното поделение на Siemens трябваше да се слее с Alstom и да сътвори сдружение с общи продажби от към €15 милиарда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР