Обновената преди по-малко от година градинка на площад „Руски“ във

...
Обновената преди по-малко от година градинка на площад „Руски“ във
Коментари Харесай

Погром във Враца! Вандали потрошиха и заринаха с боклуци обновената градинка на площад „Руски“ /снимки/

Обновената преди по-малко от година градинка на площад „ Руски “ във Враца е поломена от вандали, научи организация BulNews. Недобросъвестни жители са потрошили пейките и са засипали земята с отпадъци.
Паркът бе ремонтиран преди 7 месеца. Тогава бяха поставени нови пейки и бе направена детска площадка. По-рано бяха инсталирани красиви цветни кашпи, а фонтанът с пикаещото момченце бе освежен. Така градинката се трансформира в едно от обичаните места за отдих на врачани.
За страдание, с изключение на елементарните хора, ремонтираният парк притегля и вандали, които чупят и замърсяват. Две от новите пейки към този момент са счупени, а земята е посипана с опаковки, обелки от семки и други отпадъци.
Кадри на грозната панорама бяха споделени в обществената мрежа фейсбук. Жители на Враца разясняват, че в региона постоянно се събират групи от малцинствата. По думите на врачани, възрастните хора чоплят семки по пейките, а отрочетата им вилнеят из парка и по детската площадка. Хора се пробвали да създадат забележка на ромите, само че те отхвърлят да ги послушат и даже стартират скандал.
Врачани приканват за монтиране на камери за видеонаблюдение и солени наказания за нарушителите.
От община Враца реагираха стремително и обявиха, че за следващ път ще възложат на БКС да възстановят компрометираните паркови уреди и да почистят творението на "добросъветсните " жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР