Обмудсманът Мая Манолова обмисля да атакува в Конституционния съд сега

...
Обмудсманът Мая Манолова обмисля да атакува в Конституционния съд сега
Коментари Харесай

Омбудсманът подкрепи протест на медицинските специалисти в Кърджали

Обмудсманът Мая Манолова обмисля да нападна в Конституционния съд в този момент настоящия закон за съсловните организации в опазването на здравето. Според нея упражняването на специалността не би трябвало да бъде обвързано с участие в съответната организация и заплащането на членски импорт. В момента са нарушени доста конституционни разпореждания, сподели в Кърджали Мая Манолова. Тя дойде в града, с цел да се включи в митинга на медицинските експерти от региона.

Протестът в Кърджали стартира с половин час забавяне. Медицинските експерти изчакаха идването на омбудсмана, с цел да показват дружно своите претенции. И недоволството си, че отпуснатите от държавното управление пари за повишение на заплатите им не са стигнали до тях.
Семра Хасан, здравна сестра: То бяха методики, то бяха обещани пари - 30 милиона, 50 милиона. Нито методика се запознахме, нито тези пари са достигнали. На места са увеличени, по думи на сътрудници по 20 по 30, най-много до 50 лв..
Медицинските експерти разчитат на поддръжката на омбудсмана Мая Манолова. А тя счита, че една от стъпките е анулация на досегашния закон за съсловията..
Мая Манолова, народен омбудсман: За да работиш, ти би трябвало да плащаш членски импорт. Тук има нарушени доста разпореждания. Това е едната линия на държание. А другата е нашето желание дружно с уредниците на митинга, с медицинските сестри, с фелдшерите, с акушерките да внесем проектозакони за всяко едно от съсловията в здравния бранш.
Медицинските експерти минаха в протестно шествие по централната улица на града. Много от тях към този момент са подготвени да изоставен системата на опазването на здравето и да търсят реализация в чужбина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР