Обмислят се варианти, няма крайно решение. Хората трябва да разберат,

...
Обмислят се варианти, няма крайно решение. Хората трябва да разберат,
Коментари Харесай

Просветният министър: Около 40 000 деца не ходят на училище

" Обмислят се разновидности, няма извънредно решение. Хората би трябвало да схванат, че има действителен проблем. Някои от причините, които слушам са нереални ", това съобщи Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков, пред bTV във връзка обсъжданите от ведомството разновидности за старт на образователната година.

Акад. Денков е на мнение, че учениците ни изостават поради много по-кратката образователна година у нас спрямо доста от останалите страни в Европа.

" Със сигурност тази образователна година ще стартира от 15 септември, значимо е по кое време ще приключи и по кое време ще стартира идната ", посочи той.

" От една страна материалът не е задоволително добре съгласуван с възрастта на децата. Отделно не стига времето за упражнение и насърчаване на едни други умения, които в нашето учебно заведение доста липсват - уменията да се изразяваш, да се подготвяш с тези, да влезеш в спор, да подготвиш презентации. Това изисква време, което няма в нашето учебно заведение ", продължи просветният министър.

По думите му до 30 юни е срокът, в който ще се одобряват разнообразни оферти за смяна в образователните проекти, стратегии и така нататък

Около 40 000 деца не вървят на учебно заведение по думите на акад. Денков.

" Това, което сме дали обещание и би трябвало да спазим е да държим заплатата на 125% от междинната работна заплата ", сподели той във връзка с учителските хонорари.

И добави, че не повече от 0,5% от учебните заведения не са съумели да съблюдават тази финансова рамка.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР