Обмислят се два варианта за решаване на проблема с рецептите,

...
Обмислят се два варианта за решаване на проблема с рецептите,
Коментари Харесай

Здравният министър предложи два варианта за решаване на проблема с е-рецептите

Обмислят се два разновидността за решение на казуса с рецептите, изписвани от незабавна помощ – хартиена рецепта или електронен автограф за екипите. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. по време на съвещание на парламентарната комисия по опазване на здравето.

Единият вид е да преработим наредбата и да разгадаем единствено незабавните екипи да могат да изписват хартиени предписания, а другият вид е всички незабавни екипи да бъдат снабдени с електронен автограф, уточни министър Хинков.

По думите му това се постанова, защото при домашни визити не всички незабавни екипи могат да изпишат електронна рецепта. Според него смяната ще изисква месец.

Може да се употребяват съкратени периоди, в които да се създадат измененията в наредбата и те могат да са факт в границите на един ден или на една седмица, сподели проф. Костадин Ангелов, ръководител на комисията.

На чуването са министърът на опазването на здравето, изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаментите и изпълнителният шеф на „ Информационно обслужване “ АД поради зародили проблеми при въвеждането на електронни предписания за антибиотици и за лекарства за лекуване на захарен диабет. В залата участва и шефът на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов, управленията на съсловните организации на лекарите, на фармацевтите и на експертите по здравни грижи, омбудсманът, представители на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени артикули, представители на пациентски организации, предава Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР