Обмисляме отговора си. Така Дмитрий Песков коментира ситуацията с новите

...
Обмисляме отговора си. Така Дмитрий Песков коментира ситуацията с новите
Коментари Харесай

Песков срещу новия визов режим: Обмисляме отговора си

Обмисляме отговора си. Така Дмитрий Песков разяснява обстановката с новите правила на визовия режим за руснаците, които Европейски Съюз вкара. 

Кремъл окачестви като  " неуместно " и като " неприятна вест " решението на Евросъюза да отмени опростения режим за издаване на визи за съветски туристи, съобщи Ройтерс.

Външните министри на страните от Европейски Съюз се съгласиха да анулират спогодбата с Русия, която разрешава на съветски жители да аплайват за визи за 26-членното Шенгенско пространство по опростена процедура. Причината за решението е войната в Украйна. Някои балтийски и северноевропейски държави настояват за цялостна възбрана за издаването на визи на съветски жители.

" Това е неприятно за руснаците, тъй като ще лишава повече време ще им бъде по-трудно да получат виза ", сподели Песков. " Това е ново неуместно решение в продължаващата поредност от парадокси ", добави той. Говорителят загатна, че Русия може да отвърне по метод, който " най-добре дава отговор на ползите ѝ " и да направи по този начин, че " да утежни обстановката и за европейците ".

Говорителката на външното министерство в Москва Мария Захарова също съобщи, че Русия ще отвърне на " неприятелската политика "  на Европейски Съюз, добави ТАСС, представен от Българска телеграфна агенция.

Тя също по този начин означи, че реакцията на Москва ще бъде обусловена от ползите на съветските жители и националната сигурност на Русия.

Захарова причисли балтийските страни към " най-неистовите съперници на Русия ", тъй като отиват по-нататък и желаят цялостна визова възбрана за руснаци. По думите ѝ Европа " продължава да затваря клетката си от вътрешната страна и да се самоизолира както от Русия, по този начин и от останалия свят ". Захарова се оплака, че вчерашното решение на министрите от Шенгенската зона " нарушава правилата за свободата на напредване, залегнали в основополагащите документи на ОССЕ ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР