Обмисля се разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед

...
Обмисля се разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед
Коментари Харесай

Правителството обмисля разхлабване на част от мерките

Обмисля се разхлабването на още от противоепидемичните ограничения предвид на спада в заболеваемостта в страната. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

По думите на министъра, спадът на заболеваемостта е добра индикация, че ограниченията работят и в случай че продължава тази наклонност, и други ограничения ще се разхлабят.

Той не конкретизира кои ограничения ще бъдат разхлабвани, при какви условия и в какъв период.

Според авансово оповестения проект от на следващия ден присъствено в учебните заведения се връщат учениците от 1 до 4 клас. Присъствено ще бъде за две седмици и образованието на децата от 7, 8 и 10 клас.

От на следващия ден същ по този начин се позволява заведенията за хранене да работят при 50% от потенциала си и с удължено работно време до 23 часа. От петък, 16 април още веднъж ще проработят и магазините, които са на територията на огромни търговски цeнтрове и молове. Това е и денят, в който под изискване ще отворят и казината и игралните зали. И при тях това ще стане при 50% от целия им потенциал.

Според премиера Бойко Борисов е добре да се обмислят и опциите за връщане на аудитория по стадионите. Борисов посети „ Христо Ботев “ в Пловдив, за чието строителство страната отпусна 25 млн. лв. и изрази убеденост, че откакто бъде приключен, стадионът ще може да одобри край на огромен европейски клубен шампионат по футбол.

Близо 48 000 000 лева са вложени за реконструкцията, модернизацията и оборудването на игрища в България през последните години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР