Обличайте се според времетоДа се облечете леко в студа, само

...
Обличайте се според времетоДа се облечете леко в студа, само
Коментари Харесай

Как да се предпазите от грип в градския транспорт

 Как да се предпазите от грип в градския превоз

Обличайте се съгласно времето

Да се облечете леко в студа, единствено тъй като спирката е покрай дома ви, е неприятна концепция. Дори в случай че огромна част от времето прекарвате в градския транпосрт.

Може да възразите: в маршрутката е елементарно да се изпотите. А след това излизате на студа и хоп – към този момент сте се разболели. Да. Но надалеч по-разумно е да откопчаете или да свалите якето си в рейса. Никога не знаете какво ви чака в приближаващата маршрутка: зной или мраз.

Изолирайте се от заболели

Невъзможно е изцяло да се обезапасите в публичния превоз. Но може да намалите риска. Да отидете в другия завършек на салона не е толкоз дейно, колкото просто да се обърнете и за няколко секунди да задържите дъха си, когато някой кихне или се закашля.

Вирусите и бактериите по този начин или другояче мигновено ще се разлетят из целия рейс. Важното е да се опитате да отбраните носната лигавица, очите и устата си от тях.

По същата причина не се стремете да се забиете в края на салона: по законите на физиката въздушните потоци дружно с вирусите в последна сметка отиват тъкмо там. Посстоянното отваряне на вратите пък може да провокира преохлаждане. Затова място в средата е най-безопасно.

По-малко прикосновение с близките предмети

Постарайте се да пътувате седнали и по-малко да се държите за дръжките. Именно върху тях се натрупват голям брой бактерии и вируси, които са мигрирали от ръцете на други пасажери.

Не докосвайте лицето или косата си, до момента в който не си измиете ръцете или не употребявате антисептици.

Не се надявайте единствено на здравната маска

Маските, направени от модерни материали, в действителност пазят. Но е правилно и че те стопират единствено към половината от околните вируси и бактерии.

Останалите са нова опасност, която прониква под маската и се развъжда във влажната от дишането среда. Някои вируси, в това число грипа, могат да причинят заболяване, в случай че влязат в контакт с незащитени очи.

Ето за какво медицински маски има смисъл да носят най-вече хора с отслабена имунна система, хронични респираторни болести и такива, които неотдавна са се възстановили от заболяване. Да разчитате единствено на нея не си коства.

Не яжте и не пийте в градския превоз

В противоположен случай ще изложите пряк път на бактериите вкъм тялото во. Изчакайте до дома или офиса ви, където можете да си измиете ръцете. Да, и в публичния превоз не е и доста обичайно.

Избягвайте скупчването на хора

Пропуснете препълнената маршрутка и изчакайте идната. Изберете просторния трамвай или тролей, даже и в ущърб на скоростта. Колкото по-малко контактувате с другите хора, толкоз по-малък е шансът да се разболеете.

Ако пък растоянието го разрешава, постарайте се да ходите пешком. Поне по време на зараза. А и ходенето пеш е потребно единствено по себе си.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР