Облекчаване на процедурата за придобиване на българско гражданство поискаха чуждестранни

...
Облекчаване на процедурата за придобиване на българско гражданство поискаха чуждестранни
Коментари Харесай

Чуждестранни студенти поискаха облекчена процедура за българско гражданство

Облекчаване на процедурата за придобиване на българско поданство желаеха задгранични студенти от български генезис, които се образоват в Югозападния университет. Днес те се срещнаха в Благоевград с вицепрезидента Илияна Йотова, с която разискаха избора си да учат в България, компликациите, които срещат и опциите за професионална реализация с българска тапия.

Благоевград

Около 150 са задграничните студенти от български генезис, които се образоват в Югозападния университет в Благоевград. Почти всички желаят да останат в страната и след довеждане докрай на образованието си. Трудности обаче срещат още с документите за приемането на български паспорт.
Ксения Вербанова: Минах много компликации с този развой, тъй като чаках 6 години, което е много време и както виждам моите сътрудници от Украйна, Молдова, Албания също се оплакват.

Ивана Владимиров:С образованието няма никакви проблеми, само че като чужденец в една страна повече са рестриктивните мерки, в сравнение с преимуществата.
Основната цел на страната би трябвало да бъде задържане на задграничните студенти от български генезис в страната и след дипломирането им, сподели по време на срещата вицепрезидентът Илияна Йотова.
Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България: Когато страната влага в тези деца, ние бихме желали те да останат тук, да осъществят това което са научили, да основават своите фамилии, да имат своята кариера.
Събитието в Благоевград е второ от поредност срещи на вицепрезидента със студенти от български генезис.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР