Облекчаване на хроничния стрес чрез масаж на определена точка е

...
Облекчаване на хроничния стрес чрез масаж на определена точка е
Коментари Харесай

Как да се отървете от хроничния стрес и главоболието?

Облекчаване на хроничния стрес посредством масаж на избрана точка е изцяло допустимо. Ето къде се намира тя.

Хроничният стрес е камшик за актуалното общество. Обикновено се развива последователно, натрупвайки се в продължение на месеци и причинявайки доста здравословни проблеми.

По-специално, положенията, произлизащи от продължителен стрес, са освен утежняване на настроението, неврастения и прочувствен дисбаланс, само че и систематични храносмилателни разстройства, отичане на корема, замъглено зрение и централизация, възприятие на мъка, гадене заран и други Що се отнася до физическото здраве, преди всичко, хроничният стрес въздейства върху качеството на жлъчния мехур. Освен това, отрицателният му резултат се простира до дванадесетопръстника. В резултат на това се появява холецистит, инфектиране на жлъчния мехур, по-късно, изострен или продължителен колит и камъни в жлъчката. Толкова за хроничната жлъчнокаменна болест.

Един от най-популярните способи, който доста бързо отстранява последствията както от острия, по този начин и от хроничния стрес, е масажирането на биологично дейната точка на „ Фън Чи “. Нарича се още „ точката на Духа “ или „ точката на Конфуций “.

“Точката на Конфуций ” се намира под тилната кост в ямката.

Можете да повлияете на точката с нежни кръгови придвижвания по посока на часовниковата стрелка за 5 минути.

Вижте още: Здравословна диета с елда и кефир

Тази точка може да се откри както от лявата страна на главата, по този начин и от дясната – тя е двустранна. Въпреки това, в случай че сте десничари, масажирайте от дясната страна и назад, в случай че сте левичари, тогава масажирайте от лявата страна. Ако имате мощни и здрави ръце, можете да повлияете на тези две точки по едно и също време.

Трябва да се означи, че посредством масажиране на “точката на Конфуций ” е допустимо да се облекчат спазмите в чревния тракт и да се усъвършенства здравето на жлъчния мехур, защото тази точка е ситуирана върху енергийния канал на жлъчния мехур.

Масажът на тази точка оказва помощ за облекчение на хроничния стрес, само че и при главоболие, очни болести, сълзене, световъртеж, загуба на слуха, нараснало кръвно налягане, неврастения и прочувствен дисбаланс.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР