Облекчава се процедурата за получаване на българско гражданство за етническите

...
Облекчава се процедурата за получаване на българско гражданство за етническите
Коментари Харесай

Вицепремиерът Симеонов съобщи важна новина, засягаща етническите българи

Облекчава се процедурата за приемане на българско поданство за етническите българи от трети страни. За задачата държавното управление приготвя законодателни промени, които ще бъдат приключени до дни. Това оповести вицепремиерът Валери Симеонов след среща на координационния съвет за връзка с българите в Украйна, заяви Дарик.  По думите на Симеонов досега са насъбрани над 56 хиляди заявки за българско поданство, които не са прегледани.

Улеснената процедурата за приемане на българско поданство ще бъде втората стъпка от намаляването на административната тежест за етническите българи от трети страни, откакто преди няколко седмици беше омекотен режимът за краткосрочно наемане на служащи. „ Новият режим лишава една седмица “, похвали се вицепремиерът Валери Симеонов.

„ В консулските служби към този момент са отстранени всевъзможни медиатори, търгаши на визи и на работни места. Говоря съответно за Украйна, защото там може да се подават документи единствено персонално и вероятно с нотариална легализация, само че по никакъв различен метод “, изясни той.

„ Вече се водят диалози и за възобновяване на кораба сред пристанищата на Силистра и украинския град Измаил. Идеята е той да пътува един път в седмицата “, уточни Валери Симеонов.

„ Към сегашния миг придвижването с рейс е нещо като пътешестване през пъкъла поради извънредно неприятните пътища изключително в Молдова “, сподели той.

По време на днешната среща на съвета за връзка с българите в Украйна е станало ясно, че единствено за две години над 2500 етнически българи от тази страна са пристигнали у нас и са намерили работа и дом в старозагорския град Гурково.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР