Облаците над Герена се сгъстяват, а неприятните новини в дните

...
Облаците над Герена се сгъстяват, а неприятните новини в дните
Коментари Харесай

2019 година започна с нова порция съдебни дела срещу Левски

Облаците над " Герена " се сгъстяват, а неприятните вести в дните преди началото на старта на подготовката за втората половина на шампионата, не престават с цялостна мощ.

Припомняме хронологията, а тя е следната - преди празниците против клуба бяха заведени каузи за неплатежоспособност от компания " Титан 77 ", занимаваща се с организирането на чартърни полети. Дни по-късно същото стори и мениджърската организация " Глобъл мениджмънт ", представлявана от футболния сътрудник Николай Жейнов.

За похлупак, УЕФА наложи санкция от 100 хиляди евро на " сините " за нарушение на финансовия феърплей, като заплаши клуба с изваждане от евротурнирите, което ще се случи, в случай че клубът не заплати задълженията си до края на февруари. Това е крайният период.

Но драмите не стопират дотук, а ТОПСПОРТ разбра, че против клуба са заведени нови... 3 правосъдни каузи! Причината - неплатени суми за прехвърлянията на Холмар Ейолфсон, Филипе Нашименто и Нуно Рейш.

Исландецът Ейолфсон пристигна на " Герена " през лятото на 2017 година със статут на преотстъпен от Макаби (Хайфа). През лятото на 2018 година Левски получи опцията да откупи правата на бранителя. Трансферната сума е от порядъка на 400 хиляди евро - пари, които следваше да бъдат платени с транша от ФИФА, преведен за присъединяване на Ейолфсон на Мондиал 2018 в Русия.

От " Герена " са превели на Макаби единствено половината сума, а периодите за заплащане на втория транш са изтекли, заради което неотдавна е заведен финансов иск. Поредният...

Идентична е обстановката и с португалците Нуно Рейш и Филипе Нашименто, които пристигнаха надлежно от Витория Гимараеш и Динамо (Букурещ). Левски не се е разплатил и с двата клуба, като и в тези случаи не е спазил контрактуваните периоди.

На всичкото от горната страна Левски дължи пари за летния лагер от 2018 година, който се организира в Правец. На фона на протичащото е ясно - на " Герена " предстоят повече от турбулентни дни... /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР