Областно пътно управление - Шумен обяви обществена поръчка за изработване

...
Областно пътно управление - Шумен обяви обществена поръчка за изработване
Коментари Харесай

Правят проект за ремонт на Върбишкия проход

Областно пътно ръководство - Шумен разгласи социална поръчка за разработване на механически план за главен ремонт на 42 км пътища, като  сред тях е и трасето на Върбишкия проход /13,4 км./.
От месец октомври 2012 година проходът е целогодишно затворен за прекосяване на всички типове транспортни средства поради стеснения му габарит, който не дава отговор на нормативните условия за първокачествен път. В същото време е най-пряката връзка сред Северна и Южна България по направлението Русе – Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово. Кметове от района, измежду които и градоначалникът на шуменската община Върбица инж.Мердин Байрям, от години упорстват за реконструкцията.

Сега се търси реализатор на проектирането на първокласния път I-7 Силистра - Дулово - Шумен - Върбица - Ямбол - Лесово, в сектора от хижа " Върбишки проход " до границата с област Бургас при билото на прохода. В правата има деформации, мрежовидни пукнатини, улягания за местен ремонт, свлечени банкети и габиони, запълнени земни окопи. Регистрирано е и свлачище. Прогнозната стойност на поръчката за планиране е 268 000 лева без Данък добавена стойност.

Срокът за подаване на офертите е 30 септември, оповестяват от АПИ. Изпълнението на проектантските работи е 60 дни. На базата на готовия план ще се дефинират съответните строително-монтажни работи, цената и срокът им за осъществяване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР